Uzunyol’da İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor

Geri

Uzunyol’da İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor

3 Temmuz 2017

Çankırı Belediyesi’nin Uzunyol Caddesi üzerindeki yapıları içine alarak başlattığı sokak sağlıklaştırma projesi,  bölgedeki ana içme suyu ishale hattı güzergâhının değiştirilmesi ile destekleniyor.

 

Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, 450 metrelik ana içme suyu ishale hattının yerini değiştirmek için çalışmalara başladı. Çalışmalar kapsamında bölgedeki mevcut asbest borular 560 mm çapındaki polietilen borular ile değiştiriliyor. Kaynak işlemini başlatan su ekipleri, çalışmaları bayramdan sonra tamamlayacak.

Uzunyol Caddesindeki ana ishale hattını yerinin değiştirilmesi üzerine ekipler, mevcut meskenlere içme suyu iletebilmek amacı ile 110 mm çapında polietilen borular döşeyerek vatandaşlara daha sağlıklı ve kaliteli içme suyu ulaştıracak. İmaret mevkiinde bulunan içme suyu vanaları da bu çalışma kapsamında yenilenerek daha fonksiyonel hale getirilecek.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Uzunyol Caddesinde başlattıkları Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında tarihi dokularda yapılan yenileme çalışmaları sonrası oluşabilecek arızalar sebebi ile yapıların zarar görmesini engellemek için hat deplasesi çalışması yapmaya başladıklarını kaydetti.