Uluyazı Yerleşkesi Yolunda Orta Refüj Çalışmaları Devam Ediyor

Geri

Uluyazı Yerleşkesi Yolunda Orta Refüj Çalışmaları Devam Ediyor

24 Nisan 2017

Uluyazı Yerleşkesi yolu üzerindeki orta refüjde yoğun çalışmalara başlayan ekipler, peyzaj düzenlemesinden önce refüjün dolgu ve tesviye çalışmalarını tamamladı. Çalışmalar kapsamında; 2 km’lik refüjün dolgusu için yaklaşık 800 metreküp bahçe toprağı kullanıldı. Bir haftadır devam eden dolgu ve tesviye çalışmalarının tamamlanmasının ardından korunga ve yonca ekimi ile orta refüjün peyzajı tamamlanacak. 

Yollardaki ve refüjlerdeki düzenlemelerin kent estetiği bakımından son derece önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  her gün binlerce öğrenci, akademisyen ve idari personelin kullandığı Uluyazı yerleşke yolundaki orta refüjün belediye ekiplerince düzenlenerek renklendirildiğini ifade etti. Dinç, havaların ısınması ile birlikte çalışmaların daha da yoğunlaşacağını belitti.

 

Çalışmalarda TYP İşçileri Görev Aldı 

Uluyazı yerleşkesi orta refüj çalışmalarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında kura sitemi ile Çankırı Belediyesinde geçici olarak işe başlayan 25 kadın işçi görev aldı. 

Geçtiğimiz haftalarda TYP kapsamında; ÇASKİ ve Temizlik İşleri Müdürlüğüne 15, Fen İşleri Müdürlüğüne 20, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne 70 olmak üzere 55’i kadın 120 geçici işçi istihdam edilmişti.