Ulusal Gıda Güvenliği Zirvesi Katılımcıları Tarihi Mekanları Gezdi

Geri

Ulusal Gıda Güvenliği Zirvesi Katılımcıları Tarihi Mekanları Gezdi

4 Nisan 2011

Çankırı Kent Konseyi Gençlik Meclisi önderliğinde Projelendirilen, DPT Ulusal Ajans tarafından kabul edilen ve Çankırı Belediyesi, Karatekin Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları ile yürütülen ´Sağlıklı Gençlik İçin Gıda Güvenliği projesi´ kapsamında Türkiye çapından 70 Kentten 107 Gençlik Meclisi Temsilcisi Ilgaz da buluştu. Toplantıya Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Sabit Erşahin, Ahmet Yartaşı ve Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu katıldılar. Sağlıklı Gençlik İçin Gıda Güvenliği Toplantısında Açılış Konuşmasını Çankırı Kent Konseyi Genel Sekreteri ve Ulusal Gençlik Parlamentosu Danışma Kurulu Üyesi Ayhan Arslan yaptı. Arslan konuşmasında "Proje ile Ulusal Gençlik Parlamentosunu Çankırı da toplamaktan büyük onur duyuyorum. Projenin hayata geçmesinde maddi ve manevi destekleri bulunan Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç´e, Kent Konseyi Başkanımız Celal Kaman´ a şükranlarımı sunuyorum"dedi.

Gıda güvenliği konulu bir konferansın ardından, katılımcılar üç gruba ayrılarak, AB giriş sürecinde ülkemizde gıda ne aşamada, Güvenli gıdaya ulaşmada eğitimin önemi ve Gıda güvenliğinin İlköğretim müfredatına alınması konulu atölye çalışmaları yaptılar.

Zirve tamamlandıktan sonra 05.12.2010 Pazar günü Çankırı´ya gelen konuklar, önce Yaran evinde yemek yediler, sonra da Tarihi Çamaşırhane ve Çivitçioğlu Medresesini ziyaret ettiler. Konuklar, gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ederek, akşam saatlerinde ilimizden ayrıldılar.