Uçak Kütüphane Alanına Geleneksel Çocuk Oyunları Çizildi

Geri

Uçak Kütüphane Alanına Geleneksel Çocuk Oyunları Çizildi

28 Mart 2017

 Çankırı Belediyesi, Uçak Kütüphane alanını geleneksel çocuk oyunları ile donattı. Belediye,  okul bahçelerinden sonra şimdi de Temalı Kütüphanelerin bulunduğu alanları, çocukların fiziksel aktivite gerçekleştirilebilecekleri oyun alanları haline çeviriyor.

Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi ve Eğitim Projeleri Birimi, geleneksel ve yerel oyunları okul bahçelerinin ardından uçak kütüphane alanına taşıdı. Uçak Kütüphane’ye giden pistte mektup, yağ satarım bal satarım, kaleli yakar top, tombik, mendil kapmaca gibi oyun alanları oluşturuldu. Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Resim Öğretmeni Fatih Harmanda ve öğrencileri tarafından çizimi gerçekleştirilen geleneksel çocuk oyunları, Uçak Kütüphane’ye gösterilen ilgiyi arttıracak. Çocuklar, farklı bir ortamda hem kitap okuma alışkanlığı kazanacak hem de geleneksel oyunları oynarken büyük keyif alacak. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması ve özellikle okul öncesi ile ilkokul düzeyinde eğitim metotları içerisinde kullanılmasını desteklediklerini açıklayarak “Haydi çocuklar, önce okuyalım, sonra çıkıp dışarıya oynayalım.” diyerek yaz öncesi yeni bir kampanyanın da startını verdi. Dinç, Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu’na açtıkları Oyuncak Kütüphanenin yanı sıra okullarda da oyun kulüplerinin oluşturulması gerektiğini belirtti. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı her koşulda cazip hale getirmek istediklerini ifade eden Dinç, geleneksel oyunlar sayesinde çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri açısından teknolojiye yenik düşmemesini ve obezite gibi çağın hastalıklarına karşı önlem almayı amaçladıklarını söyledi.