Uçak Kütüphane 24 Eylül Cumartesi Günü Açılıyor

Geri

Uçak Kütüphane 24 Eylül Cumartesi Günü Açılıyor

30 Eylül 2016

Bu yıl içerisinde Tren Kütüphane’yi hizmete sunan Çankırı Belediyesi, şimdi de 24 Eylül Cumartesi günü Uçak Kütüphane’nin açılışını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'in  çocukların ve gençlerin kitap okuma alışkanlığını artırmak için başlattığı çalışma kapsamında; uçuş ömrünü tamamlamış Airbus A 300 tipi uçak, İstanbul’dan parçalar halinde 5 tır ile Çankırı’ya getirildi. Havaalanı olmayan Çankırı, dev bir yolcu uçağına sahip oldu. Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nın üst kısmında şehrin en hâkim noktasına yerleştirilen uçağın parçaları birleştiğinde dünyanın uçaktan yapılmış ilk çocuk kütüphanesi ortaya çıktı. Çocukların merakla beklediği Uçak Kütüphane, Çankırılıların ve ziyaretçilerin hizmetine 24 Eylül Cumartesi günü saat 12.30’da  açılacak. 

Geçtiğimiz günlerde sona gelen çalışmaları yerinde inceleyerek basın mensuplarına anlatan Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Çocuklarımıza ve gençlerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile hazırlamış olduğumuz önemli çalışmalardan bir tanesi de Uçak Kütüphanemiz. Uçak Kütüphanemizde artık sona geldik. Şu anda çevre düzenlemesini yapıyoruz. Dış cephe çalışmaları da hızla devam ediyor. Çankırı’nın,  önümüzdeki yıllarda okuma oranının Türkiye’ye oran ile daha yüksek bir noktada olduğu bir il olmasını hedefliyoruz. Kitap okumayı seven, donanımlı bireylerin yetişmesini arzuluyoruz. Ülkemizin gerçekten iyi yetişmiş insanlara ihtiyacı var.” şeklinde açıklamalarda bulundu. 

 

 

NTV, TRT HABER, KANAL 7 VE  ÜLKE TV'DE UÇAK KÜTÜPHANE İLE İLGİLİ YAYINLANAN HABERLERİ İZLEMEK İÇİN LÜTFEN VİDEOLAR ÜZERİNE TIKLAYINIZ!