Tuzlu Bağları’nda Sathi Kaplama Çalışmalarına Son Sürat Devam

Geri

Tuzlu Bağları’nda Sathi Kaplama Çalışmalarına Son Sürat Devam

8 Eylül 2015

Fatih Mahallesi - Tuzlu Bağları mevkiinde yapılan doğalgaz çalışmaları sebebi ile bozulan yollarda bölge halkının zorluk çekmemesi için Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince sathi kaplama çalışmaları başlatıldı. Yaklaşık 6 km uzunluğundaki yolun alt temel malzemesi serilerek üzerine sathi kaplama asfalt yapılacak. Yapılan çalışmalar kapsamında finisher aracı ile 6 bin ton alt temel malzemenin serimi ve sıkıştırılması gerçekleştirilecek. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sathi kaplama çalışmalarında; 650 ton mıcır, 40 ton bitüm ve 35 ton astar kullanacak. 

Çalışmaların 2/3’i tamamlanırken kalan kısmın yol bozukluğu da giderildiğinde toplamda 30 bin m2’lik sathi kaplama yapılmış olacak. Düzeltilen ve sathi kaplama yapılarak kullanışlı hale getirilen yollar, en kısa zamanda Tuzlu Bağları halkının hizmetine sunulacak.

Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler ayrıca, milli savunmamızın en önemli tesislerinden biri olan Çankırı Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait fabrikanın atış poligonlarının 1 km’lik yolunun asfaltlanma çalışmalarına da devam ediyor.