Tuz Müsabakaları, Yöresel Yemek ve Satranç Finalistleri Belli Oldu

Geri

Tuz Müsabakaları, Yöresel Yemek ve Satranç Finalistleri Belli Oldu

18 Ağustos 2024

 

 

TUZFEST’24 kapsamında düzenlenen Tuz Müsabakaları, Satranç Turnuvası ve Yer Altı Tuz Şehri’nde festival boyunca devam eden Yöresel Yemek Yarışmaları tamamlandı.

 

Kıyasıya bir performans sergileyen yarışmacılardan “Çankırı Tutmaç Çorbası” kategorisinde en iyi yapan üç yarışmacı sırasıyla; Şifa Sabuncu, Azize Bektaş, Nazmiye Devrük oldu. “Çankırı Höşmerim” kategorisinde Ayşen Doğan, Cemile Özsu, Gülten Tüzel ilk üçte yer alırken; Serap Çömert, Rahime Karakaya, Hülya Özdemir ise İri Hamur kategorisinde dereceye girdi. Yarışmacılara kupalarını ve hediyelerini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokol takdim etti.

 

Festivalin son günü oynanan final maçlarında da kupaların sahipleri belli oldu. Futbol, Voleybol, Sokak Basketbolu (Streetball), Ayak Tenisi olmak üzere dört kategoride yarışan 142 takımda 750 sporcu, tuz üzerinde ter döktü. 5 Ağustos’ta İsmet İnönü Ortaokulu bahçesinde başlayan turnuvanın final maçları festivalin son gününde yapıldı.

 

Tuz futbolu 14-18 yaş kategorisinde Yurdumspor, 19-29 yaş kategorisinde Yüklü Gençlik, 30+ yaş kategorisinde Wolves Game Long, Voleybol 14-18 yaş erkekler kategorisinde Pegasus FC,  19+ erkekler kategorisinde Savaşçılar, 19+ voleybol kadınlar kategorisinde Konak18, 14-18 yaş voleybol kadınlar kategorisinde ise Butterfly kupanın sahibi oldu.

 

Sokak Basketbolu karşılaşmalarında; 13-15 yaş kategorisinde Yankiler, 16-18 yaş kategorisinde Yankiler, 19+ basketbol kategorisinde Piraye Çiçek Atölyesi; Ayak Tenisinde ise 14-18 yaş kategorisinde Yurdumspor, 19+ yaş kategorisinde Anadolu Feneri şampiyon oldu.

 

 

TUZFEST Satranç Turnuvasında Stratejiler Konuştu

 

Çankırı Belediyesinin bu yıl Tuz Müsabakaları arasına aldığı Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü. 11’i şehir dışından olmak üzere farklı yaşlardaki 36 sporcu, zekâ oyununda stratejilerini konuşturdu. Şehit Yahya Coşkuner Ortaokul Çok Amaçlı Salonunda iki gün boyunca süren turnuvada; beş tur 90 müsabaka yapıldı. Kıyasıya hamlelerin yapıldığı yarışlarda; Ankara’dan katılan 11 yaşındaki Yusuf Ensar Çiçek birinci, 24 yaşındaki Çankırılı yarışmacımız Emre İkinci ise ikinci, Amasya’dan katılan 32 yaşındaki Emre Koç üçüncü olurken; Çankırı’dan katılan 16 yaşındaki Zeynep Nisa Bıdık ise dördüncü oldu.

 

Dereceye giren yarışmacılar ve takımlar, düzenlenen ödül töreninde kupalarını Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve protokolden aldı.