Türkiye’nin En Büyük Cam Seyir Terası Tamamlandı

Geri

Türkiye’nin En Büyük Cam Seyir Terası Tamamlandı

3 Ocak 2017

Çankırı Belediyesi’nin düzenleme ve yenileme çalışmaları ile adeta hayata yeniden döndürdüğü Çankırı Kalesi’ne yapılan Türkiye’nin en büyük cam seyir terası çalışmaları tamamlandı. Hayatın telaşından biraz olsun uzaklaşarak keyifli ve eğlenceli bir vakit geçirmek isteyen yerli ve yabancı turist, Türkiye’nin tüm şehri gören en büyük cam seyir terasından şehrin manzarasını izlemek için gün sayıyor. Resmi açılışı ile birlikte seyir teras,  ziyaretçilerine farklı bir adrenalin yaşatmaya hazırlanıyor. 

Ülkenin en büyük cam seyir terası, şehre hâkim manzarası ile kentin tarihi ve doğal dokusunu kucaklayarak ecdadımıza yakışır ve gelecek nesillere miras bırakılabilir bir hale getirilen Çankırı Kalesi’ne yeni bir soluk getirecek.  Ziyaretçiler, ülkenin en büyük cam seyir terası ile şehrin eşsiz manzarasının keyfini sürecek. Kaledeki Türk Bayrağının altından şehre uzanan en uç noktaya inşa edilen cam seyir teras, resmi açılışının ardından hizmete girecek.  

Şehre bağlantı noktasından 100 m yüksekliğe yapılan seyir terası, kaya birleşim noktasından sonra 10,80 metre çıkma mesafesine sahip.  Yelpaze şeklinde yapılan terasın zemini için üç adet 76 metrekare yüzey alanı olan temperli 10+12+12 mm lamine cam kullanılırken; 9 adet makas 320’lik U çelik profil ankaj yapıldı. Cam zemin, 110 cm yükseklikte cam korkuluklar ile ziyaretçiler için korunaklı hale getirildi.  Yapımı tamamlanan cam terasın girişine turnikeli geçişler konuldu. Hizmete geçmesi ile birlikte güvenlik görevlisi de bulundurulacak. Seyir terasına güvenlik görevlisinin gözetiminde kontrollü bir şekilde aynı anda 30 kişi çıkabilecek. Çankırı’nın cam seyir terası,  zemin üzerinde gezinecek ziyaretçilerin adrenalini yükseltecek. Ziyaretçiler, şehrin güzel manzarasını buradan izleyip fotoğraflar çekebilecek. Rekreasyon çalışmalarının ardından her gün yüzlerce kişiyi ağırlayan Çankırı Kalesi, cam seyir terası ile daha da hareketlenecek.