Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’nden İadeyi Ziyaret

Geri

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi’nden İadeyi Ziyaret

19 Temmuz 2012

Başkanlığını Zeynep Dinç’in yaptığı Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi temsilcileri, açılışlarında onları yalnız bırakmayan Başkan Dinç’e iadeyi ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. 

Ziyarete Dernek Başkanı Zeynep Dinç ile birlikte kurucu üyeler; Doç. Dr. Ömer Çakır, Emine Satı Sarıkaya,Yrd. Doç. Dr. Galip Çağ, Dr. Kazım Çandır, İbrahim Akyol, Muharrem Ovacıklı ve Dernek Sekreteri Umut Aydın da katıldı. 

Konuklarını makamında ağırlayan Başkan Dinç “ Her geçen gün dilimizin biraz daha bozulduğuna şahit oluyoruz. Yeni nesil, öz dili korumanın ve dil birliğinin ne kadar kıymetli olduğunun çok da bilincinde değil. Maalesef, yabancı kelimeleri kullanmak gençlerimiz açısından modernlik ve gelişmişlik göstergesi gibi algılanıyor. Diline sahip çıkmayan milletlerin, diğer özelliklerini de yavaş yavaş kaybettiklerine tarihte şahitlik ediyoruz. Bu yüzden, Türkçe kelimelerin doğru ve özenli kullanılmasını teşvik ederek dil birliğinin toplumumuza aşılanmasında büyük katkı sağlayacağını düşündüğüm derneğinize destek hepimizin borcudur. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.