Türk Kültürünün Ustaları Şed Kuşandı

Türk Kültürünün Ustaları Şed Kuşandı

24 Ocak 2018

Yaran Evi’nde özel olarak düzenlenen Yaran gecesine katılan konuklar, Çankırı’nın sekiz asırlık geleneğini de yaşadı. Gecede özel çocuklardan oluşan Belediye Engelsiz Yaran Gösteri Ekibi’nin sunumu da büyük alkış aldı.  UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. M. Öcal Oğuz,  yaran kültürünün Anadolu’da çok özel bir yeri olduğunu belirterek bu kültürü uygulamalı olarak görmekten ve tanımaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç, “2004 yılından bu yana bu kültürümüzü orijinal hali ile korumak ve yaşatmak için büyük bir gayret gösteriyoruz. 2004 yılında bir yaran meclisinin faaliyet gösterdiği Çankırı’da bugün 5 ayrı ocak yanmakta ve bu kültür geçmişte olduğu gibi gençlerimiz arasında bir yaşam biçimi olmaya başlamaktadır. Bu kültürün sosyal yapıdaki etkisi öylesine olumlu görünmektedir ki; bunun en önemli göstergesi Çankırı suç işleme oranı açısından nüfusa göre en düşük suç kapasitesine sahiptir.” şeklinde konuştu.