“Türk Bayrağı” Fotoğraf Yarışması 15 Haziran’da Son Bulacak

Geri

“Türk Bayrağı” Fotoğraf Yarışması 15 Haziran’da Son Bulacak

4 Haziran 2018

1. ve 2. TESUD Türk Bayrağı Fotoğraf Yarışması ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği “Gazi ve Mehmetçik” fotoğraf yarışmalarının koordinatörü ve birçok Türk Bayrağı Fotoğraf Sergisinin küratörlüğünü üstlenen Sanat Fotoğrafçısı Ömür Can YERLİ koordinatörlüğünde ve Çankırı Belediyesi ana sponsorluğunda düzenlenen fotoğraf yarışmasının para ödülleri TSK Dayanışma Vakfı’na kazananlar adına bağış yapılacak. Fotoğraf Yarışması için fotoboya.com sitesi üzerinden başvuru yapacak yarışmacılar, yarışma@fotoboya.com adresine en fazla 10 adet fotoğraf göndererek yarışmaya katılabilecek.

İki ay önce başlayan yarışmanın süresi 15 Haziran’da sona erecek.  Jüri tarafından seçilerek dereceye giren fotoğraflar, 1 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecek. Ödül töreni, sonuçların açıklanmasının ardından Çankırı’da gerçekleştirilecek. Sıralamaya giren fotoğraflar, 15 Temmuz 2018 tarihinde Çankırı Tuz Mağarasında sergilenecek.  18 yaşını doldurmuş herkesin katılımına açık olarak düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen fotoğrafçılar, katılım şartları ile ilgili detaylı bilgiye www.fotoboya.com adresinden ulaşarak başvuru yapabilecek.

 

 

Yarışmaya katılım şartları ise şöyledir:

 

KATILIM ŞARTLARI

 

Yarışma, organizasyon komitesi ile jüri üyeleri ve bunların birinci derece yakınları dışında amatör ve profesyonel tüm fotoğraf sanatçılarına açıktır.

Fotoğraflar renkli veya siyah beyaz olabilir.

Yarışma sayısal alanda yapılacak ve teslimi sayısal ortamda olacaktır.

Yarışmaya katılacak fotoğraflar en az 300 dpi çözünürlükte ve kısa kenarı en az 2500 piksel ebadında, en yüksek sıkıştırma kalitesinde, JPEG formatında olmalıdır. Fotoğraflar paspartusuz ve çerçevesiz olmalıdır.

Her katılımcı en çok 10 adet fotoğrafla yarışmaya katılabilir.

Temel düzeltmeler dışında gerçekte olmayan bir unsur eklenmemeli veya çıkarılmamalıdır.

Fotoğraflarda kontrast, renk ayarı, keskinlik ve ışık ayarlamaları, kroplama, temizlik yapılması gibi basit müdahaleler serbesttir. Gerek görülürse fotoğrafların RAW Formatları istenecektir. Bu nedenle katılımcıların RAW+JPEG çekim yapmaları tavsiye olunur. Yada sadece RAW çekim yapan kişiler görüntülerin RAW formatlarını saklamaları ve teslimatlarını yine JPEG olarak yapmaları gerekmektedir.

Katılımcı, yarışmaya verdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği anlaşılanlardan elde ettikleri ödül, unvan ve kazanımları geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların sıralamasında değişiklik yapılacağı anlamı taşımaz.

Yarışmaya verdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik müdahale ve değişiklikleri yapan, kişiler yarışmadan ihraç edilir. Böyle bir durumdan dolayı doğabilecek telif hakkı ihlallerinin tüm hukuki sorumluluğu katılımcıya aittir.

Ödül alan fotoğraflar www. fotoboya.com ve www.cankiri.bel.tr web sitelerinde yer alacaktır.

Fotoğrafların çekim bilgilerine ulaşmak gerektiği takdirde, organizasyon komitesi orijinal çekimi isteyebilecektir.

Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

 

YAYIN VE TELİF HAKKI

Ödül, sergileme/satın alınan fotoğraflar Çankırı Belediyesi ve fotoboya.com arşivinde saklanacaktır. Bu fotoğraflar sahiplerinin adlarını belirtmek kaydı ile her türlü tanıtım amaçlı kullanım hakkına sahip olunacaktır.

Ödül ve sergileme alan fotoğraflar, satın alınan fotoğraflar dışındaki fotoğraflar için bir telif ücreti ödenmeyecektir.

Ödül ve sergilenen fotoğraflar dışında kalan eserlerden Çankırı Belediyesi ve fotoboya.com adresinin uygun gördüklerini, fotoğrafların sahibinin onayını alarak 100 TL karşılığında satın alabilir.

Katılımcı, dereceye giren ve satın alınan eserinin Çankırı Belediyesi ve fotoboya.com tarafından tanıtım amaçlı kullanım hakkını verdiğini peşinen kabul ettiğini ve buna bağlı olarak gerek Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu, gerekse diğer ilgili mevzuat gereğince yarışmaya gönderdiği eserinin çoğaltma, işlenme, yayma, temsil, umuma iletim, faydalanma ve bunun gibi umuma arzla ilgili kullanım haklarını Çankırı Belediyesi ve fotoboya.com’a verdiğini kabul eder.

Bu şekilde kullanılan eserler için eser sahibi sonradan verdiği lisansı kesinlikle geri almayacağını ve eserin yukarıdaki şekilde kullanılmasını men etmeyeceğini ya da bu lisans için kendisine verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talepte bulunmayacağını, gayri kabili rücu kabul, beyan ve taahhüt eder. Çankırı Belediyesi ve fotoboya.com, eserler için katılımcının yukarıda verdiği lisans karşılığında telif hakkı bedeli ödemeyecektir.