Trafik Haftasında Çevirmeleri Çocuklar Yaptı

Geri

Trafik Haftasında Çevirmeleri Çocuklar Yaptı

7 Mayıs 2024

 

Çankırı’da trafik çevirmelerini bu kez çocuklar yaptı. Trafik Haftası dolayısı ile Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, trafik polisleri ile birlikte sahaya çıktı. Şehir girişinde hazır bekleyen çocuklar, araçları çevirerek emniyet kemeri ve kimlik kontrolü yaptı. Miniklerin polislerle birlikte gerçekleştirdiği trafik çevirme macerası, araç sürücülerinin de yüzünü güldürdü.

 

Trafik Haftası’nın en anlamlı görüntüleri Çankırı’da çekildi. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Meclisinde şehrin yönetiminde söz sahibi olan minikler, polis ve zabıta giysilerini giyerek trafik polislerine yardım etti. Ankara yolu girişinde araç çevirmelerine katılan çocuklar, araç sürücülerinin emniyet kemeri takıp takmadığını kontrol etti. Kimlik kontrolü de yapan çocuklar, kimlik sorgulama cihazının nasıl kullanıldığını öğrendi. Minik polisler, bilgilendirme broşürü vererek kuralara uydukları için sürücülere teşekkür etti. Çevirmede kendilerini minik polislerin karşıladığını gören araç sahipleri, uygulamadan memnun kalarak çocuklara yardımcı oldu.

 

 

Çocuklara Uygulamalı Trafik Eğitimi Verildi

 

Çocuk Meclisi üyeleri, Trafik Haftası etkinliği dolayısı ile İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette merak ettikleri soruları soran çocuklar, daha sonra Müdürlük bahçesinde kurulan trafik parkurunda trafik ışıkları ve yaya geçitleri hakkında uygulamalı eğitim aldı.