Tarihi Projelerden Biri Daha Çankırı’da Hayat Buluyor
14 Şubat 2013
Başkan Dinç: “ Bir Yokmuş Bir Varmış Olacak, Çankırı Ağaçlanacak”
Çankırı Belediyesi, Orman İşletme Müdürlüğü ve Çankırı 28. Mekanize Piyade (Barış Gücü) Tugay Komutan Yardımcılığı işbirliği ile dikimi hedeflenen 18 milyon fidan için protokol imzalandı.
Geçtiğimiz aylarda Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman’ın da katıldığı Kentpark alanındaki Ağaç Bayramı törenlerinde Çankırı’yı 18 milyon fidan ile buluşturmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın çehresini değiştirecek bu büyük hedefe ulaşmak için başlatılan çalışmanın startını makamında düzenlediği basın toplantısıyla verdi.
Çankırı’nın çıplak tepelerinin yeniden hayat bulması ve adeta bir gelin gibi süslenmesi için üçlü protokol imzalayarak çalışmaları başlatacaklarını belirten Başkan Dinç “Şehrin belirlenen alanlarında 13 bin dönüm alanı ağaçlandıracağız. Bununla ilgili 6 aylık ciddi bir çalışma gerçekleştirildi. Genel hedefimiz 7–8 yıl içinde Çankırı’yı 18 milyon fidanla buluşturmak. Bu çalışmanın ilk basamağı olarak da bu yıl içinde 1 milyon 100 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyoruz. 5 sene sonra Çankırı’da açık alanların yeşil bir örtü ile kaplandığını göreceksiniz. Ağaçlarımız 5 yıl sonra “Ben buradayım!” diyecek.” diye konuştu.
Esentepe Köprüsü ve Taşkın Koruma Tesisleri’nin ihalesinin gerçekleştiğini ve Tatlıçay ile ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyleyen Başkan Dinç, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında belediyenin üzerine düşen sorumlulukları büyük bir titizlik ve ivedililikle yerine getireceklerini ifade eden Dinç “Makine ve ekipmanlarımızla destek vereceğimiz gibi ihtiyaç halinde daha fazlasını da almaya hazırım. Ağaçlarımızın bakım ve korunmasını da sağlayarak ağaçlarımızı belli dönemlerde 5 defa sulayacak ve yılda 2 kez otlardan arındıracağız. Bu işe inat ettik, gövdemizi koyduk.” dedi ve desteğini her daim hissettirdiği için Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğolu’na çok teşekkür etti.
Çankırı Orman İşleri Müdürü Sami Yılmaz da yaptığı kısa konuşmasında Çankırı’nın toprak kalitesi bakımından sıkıntılı olduğunu, bu anlamda büyük bir riske girdiklerini fakat hiç vazgeçmeyeceklerini belirterek “ Onlar kurursa, biz dikeceğiz.” diyerek yapılan üçlü protokolün kararlılığını gösterdi.
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, basın toplantısı sonunda, dikilen ağaçların korunması ve bakımı ile ilgili Çankırılılardan büyük duyarlılık beklediklerini kaydetti.
İsmail Hakkı Esen (d.1970, Çankırı), 4 Nisan 2019’dan beri Çankırı Belediye Başkanı.
Çocukluk ve Gençlik Dönemi
Yapraklı'nın tanınmış ailelerinden İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında ailesinin dördüncü çocuğu olarak Çankırı’da doğdu. İlkokulu Aksu (İlker Tuncay) ilköğretim okulunda, orta öğretimini Merkez (İsmet İnönü) İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Çankırı Teknik Lisesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. İyi derecede Almanca biliyor.
Çalışma Yaşamı
Eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra hizmet için Çankırı’ya dönen İsmail Hakkı Esen, 35 yıl boyunca aile şirketi olan Hilal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra ticari hayatındaki başarıları ve sosyal alandaki aktivasyonu ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
Siyasi Yaşamı
Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne intisap ederek uzun yıllar boyunca partinin yönetim kademelerinde aralıksız olarak siyasi görevlerde yer aldı.
2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP’den Çankırı ili Belediye Başkan adayı oldu ve Çankırı halkının güvenoyunu alarak Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.
Beş yıllık görev sürecinde hemşehrilerinin takdirini toplayarak 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde %59,80'lik bir oy potansiyeli ile Çankırı Belediye Başkanlığında ikinci dönemine geçiş yaptı.
31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bana ve ekibime güvenoyu vererek bizleri ikinci kez bu onurlu makama layık gören kıymetli hemşehrilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.
Bu şehrin bağrında büyümüş, içinizden çıkmış bir evlat olarak bana emanet ettiğiniz Belediye Başkanlığı görevini, değerli halkım ile birlikte canla başla, ayırmadan ayrıştırmadan yürüteceğimiz konusunda yine sözümüz sözdür. 2019’da görevi devraldığımız günden itibaren hiçbir ayrım gözetmeksizin her kesimi kucaklayan ve herkesin Başkanı olarak yoluna devam eden bir anlayış ile hareket ettik. Bu tutumuz istikrarlı bir şekilde devam edecektir.
Çankırı için atacağımız her adım, şehrimizin daha çok üreten, ekonomik bir şehir olması ve halkımızın ihtiyaç duyduğu hizmetleri öncelikli olarak karşılamak yönündedir. Üretken bir belediyecilik anlayışının, kendi kendine yeten bir şehir olma yolunda neleri değiştirebileceğini ilk dönemimizde hep birlikte gördük. “Üretken Belediyecilik Üreten Çankırı” hedefimizi daha da büyüterek devam ettireceğiz. Tarih, kültür, sanat, spor, turizm, sağlık, estetik ve birçok alanda Çankırı’mızın, kendi dinamiklerini kanıtlamış bir şehir olarak, ulusal ve uluslararası bir arenada ivme kazanmasının en büyük paydaşı olacağız. Bu hizmetlerimizi meclis üyelerimizin, başkan yardımcılarımızın, danışmanlarımızın, birim müdürlerimizin, belediye çalışanlarımızın ve Çankırı halkının özverili gayretleri ile gerçekleştirmeye devam edeceğiz.
Özellikle vurgulamak isterim ki; her zaman halkımın hizmetkârı olmaya çalıştım. Tuzun Başkentinin bir ferdi olmaktan, yaren olmaktan, Çankırı’nın evladı olmaktan gurur duydum.
Bizlere olan inancınızı bir kez daha gösterdiniz. Bu güvene olmak için verimi, kalitesi yüksek, güzel işler gerçekleştireceğimize şüphe yoktur.
Birlik ve beraberlik içinde Çankırı’nın mutlu ve huzurlu günlerine hep birlikte imza atacağız.
Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi daim eylesin.