Tarihi Medrese Boşnak Misafirini Ağırladı

Tarihi Medrese Boşnak Misafirini Ağırladı

13 Eylül 2012

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Büyükelçi Sabit Subasiç’i Buğdaypazarı (Hazimiye medresesinde ağırlayarak, medresenin avlusunda sabah çayı ve Çankırı gözlemesi ikram etti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’le yaptığı sohbet esnasında medresenin manevi atmosferinden etkilendiğini ifade eden Bosna Hersek Türkiye Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Dr. Sabit Subasiç, “ Çankırı’ya ilk defa geliyorum. Buraya gelmeden önce şehri internetten araştırdım. Çankırı’nın güzel bir şehir olduğunu fark ettim. İyi bir potansiyele sahip. Açık konuşmak gerekirse görüştüğüm bazı yabancılar Çankırı’da ne işin var dediler. Buranın güzelliklerini bilmiyorlar. Özellikle turizm sektöründe imaj çalışması yapılmalı ki, insanlar buraya  gelsin” diyerek görüşlerini bildirdi.

Subasiç, daha sonra medreseden ayrılarak Çankırı turuna kaldığı yerden devam etti.