Süleyman Soylu Buğdaypazarı Medresesi'nde

Geri

Süleyman Soylu Buğdaypazarı Medresesi'nde

19 Kasım 2012

Çankırı Belediyesi Buğdaypazarı Medresesi 2012 yılında bu güne kadar Çankırı’da görülmemiş bir rekora imza atarak, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere devletin üst kademesinden gelen misafirlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.

Çankırı İl Başkanlığı 45. Danışma Meclisi toplantısı için Çankırı’ya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, toplantıdan sonra Çankırı Belediyesi Buğdaypazarı (Hazimiye) Medresesine geçerek Belediye Başkanı İrfan Dinç’ten mekan hakkında bilgi aldı.

Kendisinden önce misafir olan konuklar gibi Süleyman Soylu’ya da kuzine üzerinde kestane ve patates ikramı yapıldı.

Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin, Hüseyin Filiz ve İl Başkanı Salim Çivitçioğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Belediye Başkanı İrfan Dinç’in anlatımıyla medrese odalarındaki yerel kültür çalışmalarını inceleyen Soylu, bebek beşiği sallayıp sembolik olarak kundura tamiri yaptı.

Buğdaypazarı (Hazimiye) Medresesini gördükten sonra bir an çocukluk günlerini hatırladığını belirten Soylu “ Anadolu kültürü o kadar geniş ki, her gittiğim vilayette bir birine benzer objelere rastlamak çok mümkün. Ancak buradaki yaren kültürü ve kaya tuzu objeleri Çankırı’yı farklı yönleriyle daha da öne çıkartıyor. Belediye Başkanımızı ve ekibini böylesi anlamlı çalışmalarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

Süleyman Soylu, Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte medreseyi ziyarete gelen gelin ve damada ebru tablo ve tuz lambası hediye etti.