Sokak Oyunları Tuz Mağarası’na Taşındı

Geri

Sokak Oyunları Tuz Mağarası’na Taşındı

1 Ekim 2018

 Çankırı'da yerin 150 metre altındaki tuz mağarasında Çocuk Oyunları Şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan çocuklar, yumurta taşıma, çuval yarışı, halat çekme, sek sek ve mendil kapmaca gibi birçok sokak oyunlarını oynayarak eğlendi.

Çankırı Belediyesi ve Sokak Oyunları Federasyonu tarafından organize edilen 'Çocuk Oyunları Şenliği', Ankara ve Çankırı'dan çocukların katılımı ile Türkiye’nin en büyük rezervine sahip Çankırı Tuz Mağarası'nda gerçekleşti. Basın mensupları ile protokolün de eşlik ettiği Çocuk Oyunları Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş,  yaptığı konuşmada, iki güzelliği bir arada yaşadıklarını söyledi. Tuz mağarasının sadece Türkiye'de değil, dünyada önemli bir değer olduğunu vurgulayan Aktaş, şunları belirtti: "Öyle bir dönemde yaşıyoruz ki alt kattaki bir ailenin ferdi üst kattaki ailenin diğer ferdine internetten ulaşıyor. Böyle bir günde çocuklarımızı aktiviteye yönlendiren sokak oyunları adına gerçekleştirilen bu faaliyet gerçekten çok anlamlı. Bizim zamanımızdaki oyunlar bugün çocuklarımıza tanıtılıyor." dedi.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz ise çocukların apartman duvarları ile sosyal medya arasına sıkıştığına dikkati çekti. Çocuklara eski sokak oyunlarını tanıtmak amacıyla etkinlik düzenlediklerini anlatan Boz, "Bu oyunların gösterim yeri olarak da 5 bin yıldır dünyanın en eski maden ocaklarından biri olan tuz mağarasını seçtik. Kısa zaman içerisinde de tuz mağarasını hem Türkiye’ye hem dünyaya ama önce Çankırımızın insanlarına tanıtmak için çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Hem sağlık turizmine hem kültür turizmine açmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz." dedi.

Türkiye Sokak Oyunları Federasyonu Başkanı Orhan Çağlar, sokak oyunları şenliğine önemli bir katkı sağladığı için Belediye Başkanı Hüseyin Boz’a teşekkür etti.  

Şenliğe katılan çocuklar, eski sokak oyunlarını oynayarak eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakaladı. Sokak oyunlarına veliler, basın mensupları ve protokol de eşlik etti.  Şenlik sonrasında çocuklar, aileleri ile birlikte Çankırı kültür gezisine katıldı.