Sokak İftarlarının İlk'i TOKİ Konutları’nda

Geri

Sokak İftarlarının İlk'i TOKİ Konutları’nda

21 Temmuz 2012

DİNÇ: “RAMAZAN, SEVİNÇ VE BOLLUK DEMEK” 

Çankırı Belediyesi geçen yıl birlik, beraberlik ve komşuluk ilişkilerinin canlanması adına düzenlediği “ Sokak İftarları” nın, stardını TOKİ konutlarında verdi. 

Ramazan ayı boyunca, Çankırı’nın bütün mahallelerinde iftar yemeği verilmesi hedeflenirken, bu çerçevede ilk iftar yemeği buluşması, Fatih Mahallesi Tuzlu Bağları Mevkii TOKİ konutları sakinleriyle gerçekleştirildi. 

Ramazanın ilk günü olmasına rağmen 500 kişinin katıldığı iftar yemeğinde;  yine bir ramazan ayına daha kavuşmanın sevinci ile mahalle sakinlerinin, komşu ve aile bireylerinin bir arada iftar açması memnuniyet vericiydi. 

Belediye Başkanı İrfan Dinç mahalleliye yemek dağıtımını belediye personeli ile birlikte gerçekleştirdi. 

Tasavvuf musikisi eşliğinde yenilen yemeklerin ardından günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç “ Ramazan demek sevinç demek, ramazan demek bolluk demek, Allah hepimizi bu Ramazan-ı Şerifin bereketinden, bolluğundan ve sevincinden istifade etmeyi nasip etsin. Ben bu güzellikleri hep beraber yaşamak istiyorum”dedi. 

Geleneklerimize sırt çevrildiğini ve bu yüzden komşuluk ilişkilerinin tepetaklak gitmeye başladığına vurgu yapan İrfan Dinç, “ Aramızda muhabbet, sevinç ve dostluklar kalmadı! Dolayısıyla bir bereketsizlik aldı başını gitti. Şimdi bizim sokaklarda verdiğimiz iftarların bir tek amacı var. Bizim amacımız; bu şekilde kaynaşarak dirliğimizi artırmak, insanlarımızı bir araya getirerek kaynaştırmak. Zengini ile fakiri, yaşlı çocuk, üst makam sahibi ile en alt makamda çalışan işçisi ile birleşmek bütünleşmek istiyoruz. Çok değerli hemşerilerim;  Allah hepimizi daha nice Ramazanlara sevdiklerimizle, aile bireylerimizle sağlık ve afiyet içerisinde ulaştırsın” diyerek hayırlı ramazanlar diledi. 

Başkan Dinç’in çocuklara balon ve şeker dağıtmasının ardından Yaren tasavvuf musikisi ekibinin sunduğu ilahi ve ezgilerle program son buldu.