“Sokak Hayvanlarına Uzatılan Her Yardım Eli İnsanlığımızın Bir Göstergesi”

Geri

“Sokak Hayvanlarına Uzatılan Her Yardım Eli İnsanlığımızın Bir Göstergesi”

6 Ekim 2020

Başkan Esen “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü”nü Kutladı


Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı. Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezini ziyaret ederek sokak hayvanlarının bakım ve tedavileri ile ilgili Belediye Veteriner Hekiminden sık sık bilgi aldıklarını belirten Başkan Esen, “Çankırı Belediyesi çatısı altında sokak hayvanlarımıza sahip çıkıyor, onların her koşulda yardımına koşuyor ve can dostlarımızı sahiplendirerek sıcak yuvalara kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Onlara uzatılan her yardım eli, aslında insanlığımızın da bir göstergesi.” dedi.  Esen, mesajında 2020 yılı çalışma programı kapsamında sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları da paylaştı:

 

“Şehrimizdeki Tüm Canlıları Düşünmek Zorundayız”

“Şehrimizdeki her canlının yaşam koşullarının iyileştirilmesi anlayışı ile hareket ediyoruz.  Belediyecilik hizmetlerimizi gerçekleştirirken bile diğer canlıları düşünmek zorundayız. Çankırı Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezimizin hayvan dostu ziyaretçileri her geçen gün daha da artıyor. Burada sokak hayvanlarımızın bakım, tedavi, besleme gibi hizmetlerini ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman duyarlı vatandaşlarımız da bizlere destek sağlıyor. Yardım eli uzatan herkese Çankırı Belediyesi olarak teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Pandemi Sürecinde Sokak Hayvanlarımıza Sahip Çıktık

Pandemi sürecinde hizmetleri yoğunlaştırdıklarını söyleyen Esen “2020 yılı salgın hastalık yılı oldu maalesef. Bu açıdan birçok çalışma alanımızda yeni tedbirler almak zorunda kaldık. Bu süreçte vatandaşlarımızın sağlığı için gösterdiğimiz özveriyi sokak hayvanlarımız için de gösterdik. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, şehir merkezinde sokak hayvanlarımız için oluşturduğumuz besleme noktalarına mama dağıtımlarını yoğunlaştırdı. Park ve bahçelerde dezenfekte çalışmalarımızı artırdık. Pandemi döneminde sokak hayvanlarımızın sağlığı ile ilgili acil müdahale gerektiren konuları hemen çözüme kavuşturduk.  630 sokak hayvanımıza küpeleme ve işaretleme hizmeti verdik. 152 yaralı kedi tedavi edilirken aralarında kaplumbağa, baykuş, leylek ve şahinin bulunduğu 22 yabani hayvanın acil müdahalesi ve tedavisi, yine Merkezimizde gerçekleştirildi.  Bu süreçte 232 yavru ve erişkin köpeği sahiplendirerek sıcak yuvalarına kavuşmalarını da sağladığımız için çok mutluyuz.” dedi.

 

“Hayvan Dostu Çocuklar Yetiştirmeliyiz”

Bu konudaki önceliklerinin çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve doğadaki tüm canlılara karşı çocuklarda farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Esen, mesajını şu ifadeler ile sürdürdü: “Hayvan dostu çocuklar yetiştirmeliyiz. Pandemiden önce Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Tedavi Merkezimizin ziyaretçilerinin çoğunluğunu çocuklar oluşturuyordu. Çankırı’da sokak hayvanları ile ilgili yapılan hizmetleri yerinde görmekten ve göstermekten mutlu oluyoruz. Merhamet ve yardımlaşma çok özel duygular. İnşallah bu hizmetlerimizi el birliği ile daha da iyileştirerek şehrimize, Çankırı halkına ve diğer canlılarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.