Sinema Sokak Ihlamur Kokacak

Sinema Sokak Ihlamur Kokacak

5 Mayıs 2017

Yukarı Çarşı’yı şemsiyeler ile renklendiren Belediye, Şehir Müzesi’nin yan tarafında bulunan Sinema Sokak’ı da dekoratif asfaltla renklendirdi. Renkli ve desenli asfalttan yapılan karşılıklı kaldırımın kenar kısımları ise 22 adet ıhlamur ağacı ile süslendi. İtalya’nın Pistoia Vadi Bölgesinde özel olarak yetiştirilen düzgün gövdeli gümüşi ıhlamur ağaçları 20 cm’lik çevreye sahip. Yapraklarının üst yüzü koyu yeşil, alt yüzü gümüşi beyaz tüylü olan ağaçlar sayesinde Sinema Sokak ıhlamur kokacak.

Sinema Sokak’ta uygulanan yeni çalışmaların vatandaşların memnuniyetini kazandığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Şehrimizi yapılandırırken sanat ile renklendiriyor, sokaklarımıza sanatsal dokunuşlar konduruyoruz. Niteliklerimizi ve maneviyatımızı yükselten bir anlayış ile halkımızın yaşam standartlarını iyileştirmeye ve güzelleştirmeye gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.