Sıfır Atık Projesi Öğrencilere Anlatıldı

Sıfır Atık Projesi Öğrencilere Anlatıldı

27 Kasım 2018

Çankırı Belediyesi, başlattığı Sıfır Atık Projesi’ni çocuklara anlatmaya başladı.  Şehir merkezinde bulunan ilkokulların 4. sınıf öğrencilerine yönelik başlayan bilinçlendirme eğitimleri kapsamında Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından sıfır atık eğitim seti dağıtıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hayata geçirdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın destekleri ile başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin Çankırı’da yaygınlaştırılması için Çankırı Belediyesi,  "Sıfır Atık Projesi" eğitim programını okullara taşıdı. Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İlkokulu'ndan başlayan eğitimler, şehir merkezindeki tüm ilkokulların 4. sınıflarını kapsayacak. Eğitimler sonunda öğrencilere sıfır atık projesini anlatan eğitim seti de dağıtılacak.  Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Sıfır Atık Projesi eğitimleri ile israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, gereksiz atık oluşumunun azaltılması hakkında gerekli bilgilerin apartmanlarda, sitelerde verildiğini belirterek şehir merkezinin farklı noktalarına kurdukları atık getirme merkezlerini de bu proje kapsamında gerçekleştirdiklerini belirtti. Boz, çevreye duyarlı ve saygılı, ülke ekonomisine katkı sağlayacak bireyler yetiştirmenin en iyi yolunun çocukları bilinçlendirmek olduğunu vurgulayarak projenin kalıcılığını ve sürdürülebilirliğini arttırmak için çocuklara yönelik eğitimler düzenlediklerini söyledi.