Sarıbaba Şehir Mezarlığı’nda Yürüyüş Yolları Yapıldı

Geri

Sarıbaba Şehir Mezarlığı’nda Yürüyüş Yolları Yapıldı

25 Şubat 2016

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince başlatılan temizlik, bakım ve kilitli parke döşeme çalışmalarının ardından mezar alanlarına ulaştırılan yürüyüş yolları sayesinde vatandaşlar, kabir ziyaretlerini daha rahat gerçekleştirecek. 

Çankırı şehir mezarlığında bir ayı aşkındır devam eden çalışmaların tamamlanması ile birlikte mezarlık bölgesi; çevre düzenlemeleri, temizlik, bakım ve yürüyüş yolları, merdiven yapımı gibi yapısal çalışmalar ile daha da iyileştirildi. 41 farklı noktada başlatılan yürüyüş yolları yapımı işinde yaklaşık 1520 metrekare kilitli parke ile merdiven yapımında 518 adet bordür kullanılırken, Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı 12 kişilik yapısal ekip de tempolu bir çalışma sergiledi. İhtiyaç duyulan alanlara yapılan yürüyüş yolları ve merdiven yapımı ile Belediye, mezar alanlarına ulaşımda toprak ve kaygan zemin sorununa çözüm getirerek vatandaşları sevdiklerine güvenli ve rahat bir şekilde ulaştırdı. 

Yolların yapımında mezar alanlarının zarar görmemesi için titizlikle çalışıldığını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç,  vatandaşların mezar ziyaretlerini yaparken kışın çamurlu yazın da tozlu ve engebeli yollardan geçmek zorunda kalmadan, oluşturulan yürüyüş yolları ile sevdiklerinin ve yakınlarının kabirlerine rahatça ulaşabileceklerini kaydetti. Şehir Mezarlığının ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Dinç, mezarlık hizmetleri kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalardan vatandaşların memnuniyetlerini dile getirdiklerini ve bu konuda bolca dua aldıklarını belirtti.