Salgın Sonrası İlk Cuma Namazı İçin Tedbirler Alındı

Salgın Sonrası İlk Cuma Namazı İçin Tedbirler Alındı

1 Haziran 2020

Corona virüs salgını sonrasında başlayan normalleşme sürecinde Çankırı’da ilk Cuma namazı kılındı. Çankırı Belediyesi’ne bağlı ekipler TOKİ (İnanç), Hoca Ahmet Yesevi, Emir Karatekin, Esentepe Mahallesi, Bilal-ı Habeşi, MKE Fabrika, Karaköprü ve Ulu camilerinin avlusu ile Çarşamba Pazarı, Pazar Pazarı, Tuzlu Bağları TOKİ Pazar alanları ile Karatekin Üniversitesi Kampus Cami alanını Cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlar için hazırladı.

Çankırı Belediyesi, COVİD 19 sebebi ile ibadete ara verilen camilerin tedbirler eşliğinde yeniden ibadete açılması üzerine kılınacak ilk Cuma namazı öncesinde önlemlerini aldı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, belirlenen cami alanlarını dezenfekte ederek gül suyu sıktı. Cuma namazı kılmaya gelen vatandaşlara belediye ekipleri tarafından seccade de hediye edildi. Vatandaşlar, sosyal mesafe kuralına uygun olarak alanlara yerleştirildi.