Safranbolu Belediye Başkanı Projelere Hayran Kaldı

Geri

Safranbolu Belediye Başkanı Projelere Hayran Kaldı

13 Ocak 2017

Sivil Osmanlı mimarisini taşıyan geleneksel Türk evleri ile ün kazanmış Safranbolu’nun Belediye Başkanı Aksoy, Çankırı’nın yaşatılan tarihi mekânlarını çok beğenirken Başkan Dinç’in hayallerini ortaya koyduğu projelere de hayran kaldı. Aksoy, şaşkınlığını şu sözler ile ifade etti; “ İrfan Başkanımızı her yönü ile tebrik ediyorum. Hem bugünün insanının ihtiyacı olan çağdaş belediyecilik anlayışı sunmanın yanında aynı zamanda tarihe karşı sorumluluğunu yerine getirerek tarihi eserlerimize kıymet veren, onları adeta düştükleri yerden kaldıran ve havada tutan bir anlayışla hizmetlerini yürütmekte. Gördüklerim beni açıkçası hayretlere düşürdü. Çankırı’yı hepimiz biliriz, önceden de gelmişliğimiz vardı. Ama bu kadar derinlere inen tarihi bir dokusu olduğunu, kıymetlerinin ayakta durduğunu hiç görememiştik.  Belki bu bizim eksikliğimizdi. Ama şimdi bunları görmüş olmaktan, Safranbolu ile bir turizm hareketinde Çankırı’nın da çok güçlü bir paydaş olacağını görüyor olmaktan oldukça memnunum.” dedi.   

 

Dinç, Projelerini BRTV’ye Anlattı

Başkan Dinç,  Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ile birlikte BRTV’ye de bir röportaj da verdi. Dinç, projelerini BRTV’ye anlattı. 

Konuklarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Dinç, “Sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Artık şehirler yarış halinde. Biz benzer şeyleri değil de, bu yarışta öne çıkabilmek adına, kendi değerlerimizden esinlenerek farklı projelerle insanlarımızı buluşturabilmeyi ve şehrimize farkındalık yaratabilecek aktiviteler ortaya koyabilmeyi istiyoruz. Bir şey yakalıyoruz ve bunu cazip hale nasıl getirebiliriz diye düşünüyoruz. Örneğin kütüphane… Kütüphaneyi cazip hale nasıl getirebiliriz noktasında objelerin cazibesinden faydalanıyoruz. Çocuklar uçak görmek ister, gemi görmek ister. Çankırı bu manada denizi ve havaalanı olmadığı için bu tarz şeyler çocuklarımız için cazibeli objeler. Asıl amaç, çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak. Şehrimize misafir olduğunuz,  ilgi duyduğunuz ve Çankırımızı şereflendirdiğimiz için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.