Robot Atölyeleri Öncesi Bioteknoloji Konferansı

Geri

Robot Atölyeleri Öncesi Bioteknoloji Konferansı

4 Mayıs 2017

Atatürk Kültür Merkezi ile Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde verilen konferansta, canlı doğanın konseptlerinin çözülerek teknolojide uygulanması anlamına gelen biyomimetikten örnekler verildi. Doğayı korumak için önce onu tanımak gerektiğini belirten Altuğ Revnak Eti, doğadaki canlıların ve tasarımların teknolojiye nasıl ilham kaynağı olduğunu ve nasıl kullanıldığını anlattı. Eti, canlıların üzerinde teknojiye uyarlanabilecek çok donanım ve yazılım bilgisinin olduğuna dikkat çekerek konferansının temel düşüncesini bilimsel gelişme ve inanç birlikteliğine dayandırdı.

Kendisini büyük bir merakla dinleyen öğrencilere anlatımını görsel sunum eşliğinde yapan Eti, “ Dünyayı her açıdan iyiye götürecek olanlar fikir insanlarıdır, vizyonu geniş bilim insanlarıdır.” ifadelerine yer verdi.

 

“Hayalim Çankırı’nın ‘Bilge İnsanlar Şehri’ Olması” 

Konferansa eşi Zeynep Perihan Dinç ile birlikte katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç, konferans sonunda Doğa Bilimleri Dernek Başkanı Altuğ Revnak Eti’ye çiçek takdim etti. Dinç, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi’nin kurulma amacının tam da sunumda bahsedildiği gibi; geçmiş ve geleceği bütünleştirebilen, maddi ve manevi dünyayı doğru özümsemiş nitelikli bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti. Dinç, Çankırı’nın “Bilge İnsanlar Şehri” olmasını arzuladıklarını ifade etti.