Prof. Dr. Ziya Şimşek Fahri Hemşerimiz İlan Edildi

Geri

Prof. Dr. Ziya Şimşek Fahri Hemşerimiz İlan Edildi

2 Mart 2012

Çankırı Belediye Başkanımız İrfan Dinç tarafından Prof Dr. Ziya Şimşek’in Çankırı Kalesi’ndeki ağaçlar ile kültürel miraslarımızdan Karacaözü Köyü’nde ki yaklaşık 500 yaşındaki Anıt (Koca) Meşe’nin kurtarılması, toplumda çevre bilinci oluşturulması ve ağaçlandırma alanında yapmış olduğu çalışmalarından ötürü Belediye Meclisine teklif ettiği önerge, AK Parti ve MHP meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Ziya Şimşek hocanın mesai arkadaşlarının katıldığı törende konuşan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, ‘Ziya Şimşek hocamız hakiki bir bilim adamı özellikleri ve mütevazı candan kişiliğiyle herkesin takdirini kazandı. Çankırı halkı adına çok değerli hocamıza vermiş olduğu hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

MHP grubu adına konuşan MHP Belediye meclis üyesi Hamdi Yorulmaz’da “Bilim insanı olarak ülkemize verdiğiniz hizmetler takdire şayandır. Grubum ve Çankırı adına vermiş olduğu katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Belediye Başkanımız İrfan Dinç tarafından verilen hemşerilik beratını alan Ziya Şimşek, on beş yıldan beri Çankırı’da olduğunu ve kendini Çankırılı hissettiğini söyledi. Şimşek, ”Kendimi çok sıcak bir ortamda buldum. Beni bu beratı vermeye layık gördüğünüz için siz değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Hayatımda gerek akademik ve idari çalışmalarında çok sayıda ödüller verildi, ama bunun yeri benim için ayrı olacak. Çankırı için ne yaptıysam az. Bu beratı çalışma arkadaşlarımla beraber ekibim adına alıyorum” şeklinde konuştu. 

Çankırı’yla ilgili kaleme aldığı şiiri okuyan Şimşek, salondan büyük alkış aldı.