Parklarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

Parklarda Bakım ve Onarım Çalışmaları Başladı

27 Ocak 2017

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Çankırı Kalesi, Recep Tayyip Erdoğan, Muhsin Yazıcıoğlu, Necmettin Erbakan ve Rabia Parkları başta olmak üzere şehir merkezinde bulunan 62 adet parkta genel kontrol, temizlik,  bakım ve onarım çalışmalarını yürütüyor. Parklardaki eksiklikleri belirleyen ekipler rekreasyon ve oyun alanlarını bahar aylarına hazırlıyor. Oluşabilecek kazalara karşı parklardaki spor aletleri, oyun ve oturma grupları kontrol edilerek onarılıyor. Soğuk hava koşullarına rağmen gerçekleştirilen çalışmalarda kırılan aydınlatmalar da yenileniyor.

Parkların yeşil alan, dinlence yeri ve oyun grupları açısından halka nefes aldıran alanlar olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, parklarda belirlenen hasar ve eksikliklere anında müdahale ettiklerini kaydetti. Dinç, “Şehir merkezimizde 62 adet parkımız bulunuyor. Parkı olmayan mahallemiz kalmadı. Büyük parklarımızda spor aletleri, çocuk oyun grupları, engelliler için oyun grubu, yürüyüş yolları, oturma ve dinlenme ile piknik alanlarımız da mevcut. Vatandaşlarımızın nefes alabileceği, gelen konuklarını gezdirebileceği rekreasyon ve park alanlarımızdan çok güzel tepkiler alıyoruz. Büyük parklarımızda ağaçlandırma çalışmalarımıza da geniş alanlar ayırdık. Parklarımız,  modernleşen şehir kimliğimizin en önemli göstergelerindendir. Ekiplerimiz, yaz-kış gerçekleştirdikleri bakım, onarım ve temizlik çalışmaları ile parklarımızı güzel ve güvenli hale getiriyor.” dedi.