Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2018 Yılına Damga Vurdu

Geri

Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2018 Yılına Damga Vurdu

21 Aralık 2018

Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, son 12 ayı kapsayan çalışma raporunu açıkladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, park bakım, onarım ve ilaçlama çalışmalarının yanı sıra şehrin muhtelif alanlarına 500 bin adet çiçek, 310 bin adet bitki dikimi ve yapılandırılan alanların peyzaj düzenlemeleri ile 2018 yılını da yoğun bir mesai ile geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Boz, verimli geçen 2018 yılının ardından 2019 yatırım programı kapsamında Alparslan Türkeş Parkı, TCDD Parkı ve 280 bin metrekarelik yeni mezarlık alanı gibi önemli çalışmaları da gerçekleştireceklerini söyledi.


Çevre Düzenleme ve Peyzaj Çalışmaları

Recep Tayyip Erdoğan Parkı’na yapılan gölet projesi kapsamında çevre düzenleme ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirildi. Buğday Pazarı Mahallesi Fuar Yolu’nun yapısal çalışmaları tamamlandıktan sonra orta refüj peyzaj çalışmaları yapılarak sulama ana hattı, damla sulama ve elektrik hatları yenilendi. Atatürk Bulvarı orta refüjü, Necmettin Erbakan Parkı, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi çevresi, Yürüyüş ve Bisiklet Yolu ile bazı cadde ve sokaklardaki yapısal çalışmaların yanı sıra peyzaj çalışmaları ile kent estetiğine katkı sağlandı.


Tarihi Binalara Ortak Dinlence Alanı

Eskiden Karataş Hamamı olarak kullanılan Tuz Rehabilitasyon Merkezi ve civarındaki tarihi binalara ortak bir dinlence alanı kazandırıldı.

 

3’ü Büyük 9 Park ve Dinlence Alanı Yapıldı

İstiklal Yolu Parkı, Panorama Parkı yapımı ile Aşiyan Köprülü Kavşak’ın üzerinde yükseldiği ayakların çevresini park ve dinlenme alanına çeviren ekipler, üç büyük alanla birlikte şehre son bir yıl içerisinde 9 adet park yeri kazandırdı.

 

Farkındalık Yılına Özel Ağaç Dikimi

“2018 Çankırı Farkındalık Yılı” kapsamında ekipler tarafından 2018 adet ağaç dikimi gerçekleştirildi.

 

“Daha Yeşil ve Daha Renkli Bir Çankırı”

“Daha Yeşil ve Daha Renkli Bir Çankırı” çalışmaları kapsamında halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokak aralarındaki merdivenlerde de rengârenk boyandı.

 

Genel Bakım ve Onarım Çalışmaları

Vatandaşların kabir ziyaretlerini daha rahat ve güvenli yapabilmelerini sağlamak amacı ile defin alanlarına ara yol,  parke yürüyüş yolları ve merdiven yapım çalışmaları gerçekleştirildi. Şehir merkezindeki tüm parkların bakım ve onarım çalışmaları yapıldı.