Panel ve Sertifika Töreni Yapıldı

Geri

Panel ve Sertifika Töreni Yapıldı

24 Şubat 2012

Çankırı Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından 2010 yılında açılan Çankırı Habitat Bilişim Akademisi’nde eğitim alan kursiyerlere, katılım sertifikası ve teşekkür belgesi düzenlenen törenle verildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Çankırı Belediye Başkan Vekili Rafet Alemdar, Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Dinç ve eğitime alan kursiyerler katıldı.

Ayrıca Çankırı Habitat Bilişim Akademisi’nin daveti üzerine Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, Microsoft Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Sedat Kılıç ve T.C Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Uzmanı Dr. Abdulhamit Yağmurcu’nun katılımlarıyla panel düzenlendi.

 Atatürk Kültür Merkezi’nde başlayan programın açılış konuşmasını yapan Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Derelli, bir mutluğu yaşadıklarını ifade ederek “2008 yılında bir sloganla başlayan “Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor” faaliyetinin, yetişkin bütün insanlara bilgisayar öğretmeyi amaçladığını ve bu sayede 400’e yakın insana bilgisayar öğretildiğini, 10 eğitmen yetiştirildiğini” belirterek katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Açılış konuşması sonrasında Bilişim ve Girişimcilik paneli gerçekleştirildi.

Tam anlamıyla girişimci olamadığımızın altına çizerek konuşmasına başlayan Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır “Elimizin hamuru ile erkek işine karıştığımız zaman, İcat çıkarttığımız zaman, Eski köye yeni adet getirmeye başladığımız zaman girişimci olunabileceğini” söyledi.

Her krizin yeni fırsatlar doğurduğunu ifade eden Hazır “Fırsatlara her zaman hazır olmalıyız. Çocuklarınızın bir hayali varsa onu kırmayın, her zaman destek olun. Hatalara şans tanıyın. Kendi içlerindeki cevherleri ortaya çıkarmalarına izin verin.” diyerek Çankırı Tuzu ile ilgili müthiş projelerin ortaya çıkabileceği ifade etti.

Hayallerin ve fikirlerin bilgi teknolojilerine aktarılmasını gerektiğini belirten Microsoft Kamu İşleri ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü Erdem Erkul “ MSN ve Facebook’u tüketici olarak kullanıyoruz. Bu etkinlikleri tüketimden üretime geçirmeliyiz.” diyerek hayaller ve fikirleri gerçekleştirmek için dünyanın öbür tarafına gitmeye gerek kalmadığını belirtti.

Bugünlere geliş hikayesine hep hayallerinin yardımcı olduğunu belirten Erkul “Hayallerimizi gerçekleştirmek için girişimcilik ruhuna da ihtiyaç vardır. Fikirlerinizi ve hayallerini ortaya çıkarmak istiyorsanız, Microsoft inovasyon merkezinin kapıları açık” dedi.

 

Okulu bırakıp, hava gazı projesi ile elde ettiği başarı öyküsünü anlatan TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Sedat Kılıç “Dünyada artık her şey çok kolay. Bir icadımızı geliştirmek için çok zengin olmamıza da gerek yok. Başlarken pes etmeyin. Teknolojiyi izleyerek işsiz kalmaya mahkum olmayalım” dedi.

T.C Kalkınma Bakanlığı Bilgi Toplumu Dairesi Uzmanı Dr. Abdulhamit Yağmurcu’da, iki insanın başarı hikayesinden bahsederek e-ticaretle başarılı işlere imza atılacağının altını çizdi.

Konuşmalar sonrasında panelistlere katılım plaketleri ve hediyeleri ile ‘Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor’ projesinin kursiyerlerine sertifikaları protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından takdim edildi.