Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm

Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm

4 Nisan 2011

Geçtiğimiz günlerde Kırovacık Köyü Anasınıfını ziyaret eden Çankırı Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri bu ve benzeri köy okullarında çocukların oyuncaklarının olmadığını tespit ettiler. Çocuk Meclisi sorumlusu Songül Köroğlu yönetiminde hareket eden çocuk meclisi üyeleri "Haydi Çocuklar Oyuncağımızı Paylaşalım" diyerek bir oyuncak kampanyası başlatma kararı aldılar. "Oyuncakla Gelen Bir Tebessüm" adı ile başlatılan kampanyada özellikle kırsaldaki okullarda yada köylerde oyuncağı bulunmayan çocuklara kent merkezindeki kardeşlerinden oyuncaklarını paylaşmaları isteniyor. Ayrıca çocukları büyüyen ailelerin evlerindeki oyuncakları da bu kampanya çerçevesinde belediyeye getirmeleri ya da 153 nolu telefonla irtibat kurulması isteniyor. "Sahipsiz Oyuncak, Oyuncaksız Çocuk Kalmasın" diyerek yola çıkan çocuk meclisi üyeleri toplanacak oyuncakları köy köy dolaşarak okulların anasınıflarına ve köylerdeki çocuklara dağıtacak.