Okul Servis Araçlarına Belediyemizden Sıkı Denetim

Okul Servis Araçlarına Belediyemizden Sıkı Denetim

16 Şubat 2012

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile işbirliği yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul önlerinde ve okul güzergahlarında denetim çalışmalarını sürdürüyor.

Denetimler esnasında servis araçlarında güzergah izin belgesi, yolcu kapasitesi, aracın temizliği ve kalorifer sistemlerinin yanıp yanmadığı kontrol ediliyor.

Zabıta Müdür Vekili Ali Yurtdaş, yaklaşık 60 servis aracının denetlendiğini, bunlardan 42 servis aracının ruhsatlarının vizesinin gününün geçtiğini ve 6 aracında okul servis aracı güzergâh izin belgesinin olmadığını tespit ettikleri söyledi.

Zabıta Müdür Vekili Ali Yurtdaş bu eksikliklerin tamamlanması için servis araçlarına bir hafta süre verdiklerini bildirdi.

5393 sayılı yasanın 15.maddesi ile belediyelere zabıta aracılığı ile verilen yetki gereği servis aracı denetimlerinin bundan böyle aralıksız sürdürüleceği belirtildi.