Öğrenciler Hem Kitap Okudu Hem Eğlendi

Geri

Öğrenciler Hem Kitap Okudu Hem Eğlendi

20 Kasım 2017

Çankırı'da Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencileri için  Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi ile uçak ve tren kütüphanelerde okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Yapılan etkinlikle ilgili açıklama yapan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Çocuklarımızı aydınlık bir geleceğe ulaştırmanın ve onların yaşadıkları dünyayı doğru anlamalarını sağlamanın en önemli yoludur okumak. Biz çocuklarımızın okur yazar olmalarının dışında iyi bir okuyucu olmalarını istiyoruz. İnsanı merkeze alan yerel yönetim anlayışımızda çocuklarımızı bilgi çağının doneleri ile donatmak için şehrimizin dört bir yanına ve okullarımıza kütüphaneler kazandırdık. İyi bu gelecek yakalamak için hayal kuran çocuklara ihtiyacımız var. Hayal kurmanın ve kişisel birikim kazanmanın yolu kitap okumaktan geçiyor. Güçlü ve temeli sağlam bir gelecek istiyorsak Çok okuyacağız ve çok çalışacağız. Bu konuda biz büyüklere de küçükleri doğru yönlendirmek düşüyor. Okuyan kişi aynı zamanda düşünen ve sorgulayan kişidir. Dünya Kitap Okuma Haftamız kutlu olsun’’ dedi.

Dünya Çocuk Kitapları Haftası kapsamında Çankırı Belediyesi tarafından yapılan kütüphanelerde okuma etkinliği planladıklarını kaydeden  yetkililer, “ Belediye Başkanımız İrfan Dinç okumayı çok seven birisi olarak çocukların da okumasını çok önemsiyor. Bütün çocuklarımızın okumayı sevmesi için farklı okuma alanları oluşturuyor. Bunlardan birisi uçak ve tren kütüphanesi ile en önemli projelerinden birisi olan Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisindeki kaydıraklı kütüphanemiz. Çocuklarımız aynı anda üç farklı alanda okumaya başladılar. Amacımız çocukların okumayı sevmesi. Klasik ortamlardan çıkıp farklı ortamlar kullanarak okumaya ilgilerini artırmaya çalışıyoruz. Bunun için  Belediye Başkanımızın hazırladığı projeler doğrultusunda çocuklarla birlikte bütün faaliyetlerde bir araya geliyoruz. Son olarak da gemi kütüphanemiz ile birlikte okuma faaliyetlerimizi planlayacağız.’’ dedi.

Çocukların dünyasında oyun olduğu, küçüklerin oyun oynamayı sevdiği belirtilirken çocukları farklı ortamlarda bir araya getirerek ve oyun oynamalarını sağlayarak  okuma alışkanlıklarını artırmayı hedefledikleri bildirildi.

 Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde kitap okuma süresini tamamlayan öğrenciler, akademi içerisinde bulunan kaydırağı kullanarak alt kata geçti. Öğrencilere katıldığı etkinliklerden doyalı fesleğen tohumu taşıyan kurşun kalem hediye edildi.

Yapılan etkinliğe 120 öğrenci katıldı. Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisinde kitap okuma süresini tamamlayan öğrenciler, akademi içerisinde bulunan kaydırağı kullanarak alt kata geçti. Öğrencilere katıldığı etkinliklerden doyalı fesleğen tohumu taşıyan kurşun kalem hediye edildi. Etkinliğe katılan öğrenciler kitap okumayı çok sevdiklerini söyleyerek düzenlenen etkinikten mutlu oladuklarını söyledi.