Nüfusun Yarısından Fazlası İftarda Bize Geldi

Geri

Nüfusun Yarısından Fazlası İftarda Bize Geldi

18 Ağustos 2012

İftar maratonunun sonuna geldiğimiz şu günlerde; Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ramazan boyunca gerçekleştirilen mahalle iftarlarını, 72 bin nüfuslu Çankırı’da toplamda 40 bin katılımcı ile taçlandırdı.

Çankırı Belediyesi’nin Ramazan ayı boyunca farklı mahallelere taşıdığı iftar sofraları dolup taşarken binlerce insan aynı anda oruç açmaya devam ediyor.

Ramazan ayının son günlerinde; tüm masaların dolduğu Atatürk Bulvarında verilen iftar yemeğinde, katılımcı sayısı da 6 bine ulaştı. Farklı mahallelerde ve her gün üniversite bahçesinde kurulan iftar sofralarına gün geçtikçe çok sayıda vatandaşın katılmasıyla Çankırılılar, birlik ve beraberlik içinde bir Ramazan geçirdiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Dinç “ Kurduğumuz iftar sofralarına vatandaşlarımızın gösterdiği ilgi son derece muhteşemdi. Biz, zengin-fakir, genç-yaşlı, kadın-erkek herkesi aynı sofrada buluşturarak Ramazan’a yakışır iftarlar gerçekleştirmek istedik. Bu sayının hedeflediğimiz gibi 40 binlere ulaştığını görmek amacımıza ulaşmak anlamında bizi gururlandırdı. Nüfusun yarısından fazlası iftarda bize geldi. Sofralarımızda birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik duyguları yeniden pekişti. Böylesi bir maneviyatın yaşanmasına birazcık olsun katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize. Bizim, Ramazan ayını bu anlamda fırsata dönüştürdüğümüzü düşünüyorum. Her akşam farklı bir mahallede verdiğimiz iftar yemekleriyle mahalleli kültürünün yeniden oluşmasını sağladık. Ramazan ayını tüm insanımızla beraber yaşamaya çalıştık. Bu yılki katılımcı sayımız, 40 bini gördü. Allah izin verirse önümüzdeki Ramazan’da tüm Çankırı’ya iftar yaptırmayı hedefliyoruz.” diyerek önce binleri selamladı sonra da kazanların başına geçerek yemek dağıtımına eşlik etti.