NİJERYA’LI KONUKLAR BELEDİYEYİMİZİ ZİYARET ETTİ

Geri

NİJERYA’LI KONUKLAR BELEDİYEYİMİZİ ZİYARET ETTİ

25 Nisan 2011

Nijerya’nın Başkenti Abuja’daki Türk okul’u 7.sınıf öğrencileri Türkçe öğretmenleri Gökhan Hoca ile birlikte ziyaret ettikleri Başkanımız İrfan Dinç’le hoş bir sohbet gerçekleştirdiler.  Ekibin abisi Nijeryalı Osman, Türklerin, Türk insanının çok sıcak ve misafirperver olduklarını ifade ederken, İstanbul ve Ankara’yı gezerken oraların kalabalık şehirler olduğundan dolayı biraz karmaşık bir gezi olduğunu, ama Çankırı’ya gelince Türkiye’nin ferahlığını hissettiğini söyledi.

Nijeryalı öğrenci grubunun, Nijerya’daki politikacı ve bürokratların çocukları olduğu belirtilirken, yine gruptakilerin yedisinin Müslüman, ikisinin de Hıristiyan oldukları bilgisi verildi. Aralarında inanç ve ideolojik hiçbir meselenin söz konusu olmadığını belirten Nijeryalılar, Türkleri çok sevdiklerini ifade ettiler.

Başkanımız İrfan Dinç’te sıcak bir şekilde karşıladığı Nijeryalı konuklarına, Çankırı’nın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgiler verirken, belediyemiz kültür yayınlarından oluşan bir kitap seti hediye etti.