Necip Fazıl Kısakürek Caddesi Ramazan Misafirleri ile Doldu Taştı

Geri

Necip Fazıl Kısakürek Caddesi Ramazan Misafirleri ile Doldu Taştı

24 Temmuz 2015

Ramazan ayının ilk gününden itibaren farklı noktalarda Çankırı’da yaşayan vatandaşları aynı sofrada bir araya getiren Çankırı Belediyesi, iftar sofrasını bu kez Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’ne kurdu. 

Şehrin ticari noktalarından biri olan caddenin; Valilik binası önünden Belediye İş Merkezi’ne kadar uzanan ve ara sokakları da kapsayan alana iftar sofrası kuruldu. Vatandaşların ve esnafların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğine 10 bin kişi katıldı. Vali Vahdettin Özcan’ın da katıldığı mahalle iftarı,  iftar vaktinin yaklaşması ile birlikte kurulan sofraların dışına taştı.   

Vatandaşları tek tek selamlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç, yerel ve ulusal basın temsilcilerine de demeç verdi. Ramazan ayını halk ile  birlikte dolu dolu yaşıdıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, "İftar saatlerinde sokaklara kurduğumuz iftar sofralarımıza vatandaşlarımız çok büyük ilgi gösteriyor. Burada yapmaya çalıştığımız bir şey var. Aynı mahallede, sokakta yaşayan her kesimden insanımızı yılda bir kez olsun bir araya getiriyoruz. Dolayısı ile birlik, beraberlik duygularımızın ve insanlarımız arasındaki iletişimin güçlenmesi, güçlü ve sosyal bir toplum olma adına özellikle mahallelilik bilincinin yeniden oluşturulması adına düzenlediğimiz iftarlarımıza halkımızın çok büyük ilgisi var. Her geçen yıl iftarlarımıza katılım daha da artış gösteriyor. Bu da şunu ortaya koyuyor; insanlarımız mazisine, değerlerine gerçekten çok bağlı ve o maziyi bugün yaşamak ve gelecekte de yaşatmak isteyen bir toplum var. İftardan sonra teravih namazlarımız Recep Tayip Erdoğan Parkı'ndaki namazgâhta kılınıyor. Ayrıca Ramazan Sokağımız ve musiki dinletilerimiz ile Ramazanı Çankırılılara dolu dolu yaşatıyoruz." ifadelerine yer verdi.