Miniklere Animasyonlu Atık Pil Semineri

Geri

Miniklere Animasyonlu Atık Pil Semineri

21 Aralık 2012

“Doğanın Pili Bitmesin”


Çankırı Belediyesi, atık pillerle ilgili seminer düzenleyerek Şehit Uğur Hiçyılmaz ve Hüsniye Ahmet Akpınar Anaokulu’ndaki minikleri bilgilendirdi.

Çankırı Belediyesi Çevre Mühendisi Recep Özen rehberliğinde verilen eğitimle minik öğrenciler, önemli ve eğitici bir sosyal sorumluluk bilincine de ilk adımı attılar. 

 “Atık Pil Nedir?, Atık Pilleri Nasıl Değerlendirebiliriz?, Atık Pillerin Çevre ve İnsan Sağlığı Üzerindeki Etkieri” gibi konuların yer aldığı görsel anlatım şeklinde yapılan sunumla bilgilendirilen minikler, atık pillerle ilgili gösterilen animasyonu da pür dikkat izlediler.

Seminer sonunda, Şehit Uğur Hiçyılmaz ve Hüsniye Ahmet Akpınar Anaokulu tarafından “Mavi Kapak Kampanyası” kapsamında biriktirilen kapaklar, belediye yetkililerince teslim alındı. Bu kapsamda Çankırı Belediyesi, toplanan mavi kapaklarla tekerlekli sandalye alarak ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırılması için okullara teslim etmeyi planlıyor.  Ülke genelinde 31 Aralık 2012 tarihinde bitecek “Mavi Kapak Kampanyası”nı belediye, kendi bünyesinde devam ettirecek. 

Ayrıca, geleceğin duyarlı ve doğayla barışık bireylerini yetiştirmek amacıyla öğrencilere çevre bilincini aşılamaya devam eden belediye, il genelinde 30 Nisan’a kadar devam edecek “Atık Pil Toplama Kampanyası”nda birim kilo başına en çok atık pil toplayan okulu ödüllendirecek.