Mini Sinemanın Perdesi Çocuklar İçin Açılıyor

Mini Sinemanın Perdesi Çocuklar İçin Açılıyor

12 Nisan 2018

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in 2005 yılında “Çankırı’da Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmayacak” sloganı ile Cumhuriyet Mahallesi Barış Manço Parkı yanına kurduğu Mini Sinema, iç mekanında gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının ardından Çankırı’da yaşayan çocukları ağırlamaya devam edecek. Ücretsiz olarak düzenlenen film seanslarından hafta içi anaokulları ve özel kreşler, hafta sonu ise 6 yaş üzeri çocuklar faydalanabilecek. Okullardan gelen talepler doğrultusunda öğrencilere özel gösterimler de düzenlenecek.

Çocuklar için eğitici ve öğretici filmlerin yanı sıra gösterime girmiş animasyonların da gösterildiği Mine Sinema’da çocukların güvenliği için 5 adet güvenlik kamerası da bulunuyor. Mini Sinema’yı yenilenmiş hali ile Dr. Refik Saydam Anaokulu öğrencilerine gösteren Belediye Başkanı İrfan Dinç, sinemanın rengârenk koltuklarına oturarak çocuklar ile birlikte kısa bir film seyretti. Yakın zamanda yeni seansların oluşturulacağını belirten Dinç, Mini Sinema’nın küçük izleyicilerini beklediğini söyleyerek “ Burası çocuklarla dolup taşacak. Yavrularımızın hoşça vakit geçirdiği en önemli mekânlardan biri olacak.” dedi.