“Minderin Paşaları” Boyabat Er Meydanını Salladı

“Minderin Paşaları” Boyabat Er Meydanını Salladı

23 Ekim 2017

Belediye Gençlik Sporun “Minderin Paşaları” lakaplı pehlivanları, ata sporlarında yine üstün performans sergiledi.   Belediye Başkanı İrfan Dinç’in gözbebeği Milli Güreşçi Emre Can Demirel, Toz Koparan Boy’da birinci olarak altın madalyanın sahibi olurken; Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde Çankırı’ya ilk defa madalya kazandıran Kadir Güleşen de Ayak Boy’da altın madalya alarak zirveye oturdu. Deste Boy’da Osman Acar ise bronz madalya alarak Kulübüne bir madalya daha kazandırdı.

Genç güreşçilerin yaptığı kaliteli mücadelelerini dikkat ile takip eden Tarihi Kırkpınar’ın Fırtına Güreşçisi Hamza Köseoğlu, takımımız güreşçilerini tek tek tebrik ederek kutladı. Sonucu öğrenen Başkan Dinç, “Ata sporumuzu önce Çankırı’da sonra da yurdumuzun değişik yörelerinde şahlandıran “Minderin Paşalarını”tebrik ediyor, alınlarından öpüyorum. Değerli Antrenörümüz Seyfettin Karadeniz’i emeklerinden dolayı bir kez daha kutluyorum. Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu bir antrenörden de ancak böyle başarılı ve kaliteli pehlivanlar yetişir.”dedi. Dinç, yaptığı açıklamada; yaz sezonu boyunca yağlı güreşlerde büyük başarı elde eden pehlivanlarının uluslar arası alanda mücadele edebilmek için Türkiye Şampiyonluğu ve derecelerini elde etmeleri gerektiğini söyledi. Genç kardeşlerimizin Milli takım kamplarına girerek milli ruhu yakalamalarının çok önemli olduğuna değinen Dinç, “İnanıyorum ki; önümüzdeki yıllarda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonları Çankırı’dan çıkacaktır. Bunun temelini biz, 2005’te attık. Gençlerimizin de azmi ile bu hayali gerçekleştirmeye her müsabakada bir adım daha yaklaşıyoruz.” dedi.