Milli İradenin Yükselişi Sergisi Çankırı’da Açıldı

Geri

Milli İradenin Yükselişi Sergisi Çankırı’da Açıldı

18 Temmuz 2017

Çankırı Belediyesi’nin katkıları ile düzenlenen Milli İradenin Yükselişi Sergisi açıldı. FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirlerince çekilen fotoğraflar ile Çankırı’da 27 gün boyunca tutulan vatan nöbetlerine ait fotoğraflardan oluşan sergide 30 adet çalışma yer aldı. 100. Yıl Kültür Merkezinde açılan sergi, 16 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Sergide İstanbul, Ankara ve Çankırı'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer alıyor. Vali Hamdi Bilge Aktaş, serginin bütün yönleriyle kalkışmayı ele aldığını belirterek Anadolu insanının vatanı için hayatını ortaya koyacağını vurguladı. Vali Aktaş, "Halkımla gurur duyuyorum ama ümit ediyorum böyle bir sınav bir daha gerçekleşmez. Vatanımız böyle bir tehdit ile bir daha karşı karşıya kalmaz. Kalırsa da halkımızın takınacağı tutum ortadadır." dedi.

15 Temmuz'un sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Belediye Başkanı İrfan Dinç, o günün unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğini vurguladı. Dinç, "Halkın kendi vatanını, kendi toprağını, kendi değerlerini koruma ve kollama adına belki de dünya siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş, bundan sonra da görülme imkân ve ihtimali olmayan büyük bir direniş ortaya konulmuştur. Dolayısıyla bunun unutulmaması, unutturulmaması lazım ki herkesin bundan sonra millet direnişi karşısında hiçbir gücün herhangi bir şey yapamayacağını, herhangi bir güç ortaya koyamayacağını bilmesi, görmesi lazım." diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Sergide 15 Temmuz vatana ihanet girişimine ait videoda gösterildi. Fotoğraflar ise şehitlerin aziz hatırasına saygıdan dolayı karanfiller eşliğinde sergilendi. Vali Aktaş, Belediye Başkanı Dinç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Halil Altıntaş, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve diğer katılımcılar sergiyi gezerek fotoğrafları inceledi.