Meslek Edinme Kursunu Bitiren Hanımlara Sertifikaları Dağıtıldı

Meslek Edinme Kursunu Bitiren Hanımlara Sertifikaları Dağıtıldı

16 Ocak 2017

Çankırı Belediyesi Kadın İstihdam Merkezi’nde düzenlenen Overlok ve Recme Makineci Kurslarına 45 kadın katıldı. 3’er hafta devam eden kurslarda Çankırı Belediyesi kurs mekanı ve temrinlik malzeme ihtiyacını karşılarken, İŞKUR kursiyer kadınlara günlük 20 lira harçlık verdi. Milli Eğitim Müdürlüğü de kurs hocalarının teminini sağladı. 43 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığı kurslar sonunda Belediye Kadın İstihdam Merkezi’nde sertifika töreni düzenlendi.

Belediye Başkanı İrfan Dinç’in eşi Zeynep Perihan Dinç’in yanı sıra İŞKUR İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı sertifika töreninde kadınlara hitaben bir konuşma yapan Başkan Dinç “Biz biliyoruz ki, hanımefendileri ne kadar iyi donatırsanız, kadınlar ne kadar güçlü ve birikimli olursa o kadar ileri seviyede oluruz. 2004 yılından itibaren bu bilinçle kadınlarımızı dört duvar arasından çıkarıp sosyal hayatın içine çekmek için yaptığımız çalışmaları sizler çok iyi biliyorsunuz. Sosyal kültürel faaliyetlerin yanısıra kurduğumuz bu istihdam merkezinde de aile bütçesine katkı sağlamak isteyen siz değerli hanımefendilere çeşitli kurslar düzenleyerek üretim yapmalarını teşvik ediyoruz. Üretim yapmanızda ve ürettiğiniz ürünlerin pazarlanmasında da arkadaşlarımız sizlere yardımcı oluyor. Bizler her zaman diğer kurumlarımızla birlikte sizlerin yanındayız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.