Mekanik Plenti ile Yola Devam

Mekanik Plenti ile Yola Devam

3 Temmuz 2017

Çankırı Belediyesi, dere malzemesi kullanarak yaptığı yol altyapı çalışmalarını yeni kurduğu mekanik plenti sayesinde bundan böyle ocak taşı (mıcır) ile gerçekleştirecek. Yolların alt yapısında kullanılan malzemelerin serim işleminde önceleri greyder ile kullanılırken artık,  finisher kullanılacak. Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye bünyesine kazandırdıkları mekanik plenti ile asfalta hazırlanan yollarda sıkı ve akıcı bir yüzey elde edildiğini belirtti. Finisher ile serilecek malzemenin daha sağlam ve düzgün olduğunu dile getiren Dinç, uygulamanın asfaltlama işleminde de düşük maliyet sağladığına dikkat çekti.

Mekanik Plenti Tesisinin yeni yerleşim alanlarının her geçen gün çoğalması ile artan ulaşım ihtiyacı için stabilize karışım malzemesini hazırlayarak tekniğine uygun bir şekilde daha kaliteli bir yol inşası sunacağı bildirildi.