Masal Müzesi İçin Diyar Diyar Çalışma

Geri

Masal Müzesi İçin Diyar Diyar Çalışma

27 Aralık 2017

Masal Müzesi’ni hayata geçirmeye hazırlanan Çankırı Belediyesi, diyar diyar gezerek masalcılar ve masal dostlarından ilham almaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Mardin Hakikat Kapısı Masalcılar Buluşması etkinliğine katılan Belediye ekibi, şimdi de İzmir’in Karaburun ilçesinin İnecik Mahallesi'nde kurulu olan Zeytin Okulu tarafından gerçekleştirilen  “Zeytince Masallar Buluşması” etkinliğinde Çankırı’yı temsil etti. 

İlk kez düzenlenen etkinlikte civar köyden gelen yerel masalcılar ile birlikte sekiz masal anlatıcısı da yer aldı.  İki gün boyunca gece ve gündüz devam eden etkinlik, masalları ve masal meraklılarını bir araya getirdi. Çankırı Belediyesi’ni Masal Müzesi çalışanlarının temsil ettiği etkinlikte; Çankırı’ya ait masallar, tarihi ve kültürel çalışmalar, yöresel masal yarışmasından da bahsedildi. Çankırı tanıtımı sonrasında etkinliğe katılan masal dostları Çankırı’yı görmek ve yakından tanımak istediklerini belirtti.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, masalların ortak kültürümüzün bir parçası olduğunu vurgulayarak, Çankırı’ya kazandırdıkları ve yakında hizmete açacakları Masal Müzesi ile kültürümüze ait ortak bir hayali hayata geçirmiş olacaklarını kaydetti. Dinç, masalların içinde barındırdığı sevgi, iyilik, kardeşlik, birlik, beraberlik, umut ve adalet duygularını hayatımıza yansıtarak mutlu sonlara ulaşmanın derdinde olmamız gerektiğini de söyledi.