Mahalle Buluşması Yenimahalle’de Yapıldı

Geri

Mahalle Buluşması Yenimahalle’de Yapıldı

15 Ağustos 2018

Belediye Başkanı Hüseyin Boz, birim müdürleri ile birlikte bu kez Yenimahalle sakinlerinin sorunlarını yerinde dinledi. Vatandaşlar, Petek Sokak’taki yolun kamulaştırılmasını, Bademlik Deresi’nin ıslah edilmesini, orada bulunan köprünün genişletilmesini ve park yapılması isteklerini Başkan Boz’a iletti. Birim müdürleri ile birlikte cevap veren Boz, çalışma programları kapsamında o bölgede zaten yol genişletme çalışması yapacaklarını ve 10 m genişliğinde olan mevcut yolun 15 m genişliğe ulaştırılacağını kaydetti. Dere ıslah çalışmasının da programlarında yer aldığını belirten Boz, ilgili yerlere gerekli müracaatların yapıldığını, şu an takip ettiklerini dile getirdi. Vatandaşların isteği doğrultusunda Petek Sokak’ta bulunan yolun da kamulaştırılmasına karar verildi.

Yenimahalle Muhtarı ile apartman yöneticilerinin de katıldığı toplantıda vatandaşlar, kendilerini dinlemek için böyle bir toplantı düzenlenmesinden memnun kaldıklarını belirterek Başkan Boz’a teşekkür etti. Toplantıya katılan AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ile AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu da Çankırı’yı ileri noktalara taşıma hedefinde üzerlerine düşen sorumlulukları öz veri ile yerine getireceklerini söyledi.

 

Toplantıya Çocuklar Damgasını Vurdu

Mahalle Buluşmaları toplantısına çocukların ilgisi de yoğun oldu. Büyüklerinin konuşmasını bitirmesini bekleyen çocuklar, söz hakkı isteyerek mikrofonu eline aldı. Toplantının yapıldığı yerin park olduğunu söyleyen çocuklar  “Başkanım parkta ne yapılır?” diye sordu. Boz’un “Oynanır” demesi üzerine çocuklar, parkın girişindeki alanda bisiklet sürmek ve top oynamak istediklerini söyledi. Çocukların medeni cesareti ve isteğinden dolayı memnun kalan Boz, “Bebekleri ile gelen anneler bebek arabalarını sürmekte sıkıntı çekebilir veya top oynarken küçük kardeşlerinize çarpabilir. Kalabalık olmadığında dikkat ederek oynamaya söz verirseniz güvenlikçilerimiz de izin verecektir.” dedi. Boz, Çankırı’daki çocukların bu aktiviteleri büyükleri ile birlikte yapabilmeleri için Spor Vadisi Projesini hayata geçirmek için uğraştıklarını da sözlerine ekledi.

 

“Size Bir Telefon Kadar Yakınım”

Muhtarlar ile iş birliği ve diyalog halinde olduklarını belirten Başkan Boz, vatandaşlara da cep telefonu numarasını vererek “Sizlere bir telefon kadar yakınım.” dedi. Kendisine direkt ulaşabileceklerini söyleyen Boz, “ Çankırı Belediyesi olarak sizleri sıkıntıya sokmak, zor durumda bırakmak için değil sizlere hizmet etmek için varız. Tüm çalışanlarımız Başkan olsa da olmasa da işi olması gerektiği gibi yürütmek zorunda. Vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir engel yok, istediğiniz vakitte bana cepten ulaşabilirsiniz.” dedi. Boz, trafik ve otopark gibi şehrin öncelikli sorunlarına yönelik çözümlerini de anlattı. Spor Vadisi, Tatlıçay Projesi ile Büyük Camii çevresinde uygulamayı düşündükleri restorasyon çalışmalarından da bahseden Boz, “Projelerimizi vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda belirledik. İnşallah, sizlerle birlikte Çankırımız için çok güzel şeyler başaracağız.” ifadelerini kullandı.