Kursta Ürettikleri ile Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyorlar

Geri

Kursta Ürettikleri ile Aile Bütçelerine Katkı Sağlıyorlar

23 Aralık 2021

 

Çankırı’da Belediyenin kurslarına katılan kadınlar, yaptıkları ürünleri Çankırı Belediyesi aracılığı ile satışa çıkardı. Beceri kurslarında faaliyet gösteren kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezinin 19 farklı alanda düzenlediği beceri kursları ekonomiye can veriyor. Merkez bünyesinde stantlar oluşturan Belediye, kurslara katılan 350 kursiyerine satış imkânı sağlıyor. Kura’n-ı Kerim, Arapça, örgü, ahşap boyama, resim, iğne oyası, takı tasarımı, şiş dantel, organik oyuncak /amigurumi), kumaş yakma, tel kırma, ev tekstili hazırlama, dekoratif el sanatları, kanvas çanta yapımı, sepet süsleme, ipek böceği kozası, boncuk işleme, filografi ve gazeteden geri dönüşüm olmak üzere 19 farklı alanda devam eden kurslarda el sanatlarının inceliklerini öğrenen kadınlar, emeklerini paraya çeviriyor.

Kumaş yakma kursuna katılan Zeynep Birhan, böyle kurslar açtığı için hem kendisine hem de ailesine katkı sağladığını belirterek “Çankırı Belediyesi yaptığımız ürünleri satabilmemiz için bizlere stand oluşturdu. Kursa çok çekinerek geldim, ama geldikten sonra el becerilerimi ve çevremi geliştirdim. Burada yaptığım ürünleri çevreme ve dostlarıma satıyorum. Bu imkânı sağladığı için Belediyeye teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul’dan gelen Semiha Dede, “Bir gün doktor bana yüzme önerdi. Sonra buraya geldim. Buradaki çalışmaları, kursları görünce çok şaşırdım, özendim onlara. ‘Ben de geleceğim.’ dedim. Birçok ürün yaptıktan sonra ‘Satmak iste misin? Satış standımız var.’ dediler. Koyduk ürünlerimizi sattık. Hem aile bütçemize katkıda bulunuyoruz hem de daha çok malzeme alıp daha fazla ürün yapabiliyoruz. Pandemide bir yere çıkamadık. Burada çok güzel arkadaşlarla tanıştık. Bu fırsatları tanıdığı için Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen Beyefendi'ye teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Kursiyerlerden Hacer Harmancı ise kursta yaptığı birçok ürünü sattığını söyleyerek sattıkları ile ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti.