Kurban Kesim Yerleri Açıklandı, Belediye Ekipleri Hazır

Geri

Kurban Kesim Yerleri Açıklandı, Belediye Ekipleri Hazır

5 Eylül 2017

Kurban Bayramında çevre temizliğini korumak ve vatandaşların dini vecibesini uygun bir şekilde yerine getirmesine yardımcı olmak amacı ile alınan komisyon kararları doğrultusunda belirlenen kesim alanları Belediye ekiplerince bayrama hazırlandı. Veteriner İşleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; her yıl olduğu gibi bu yıl da Kurban Bayramının  temiz ve güvenli bir şekilde geçirilmesi için vatandaşlar kurbanlıklarını profesyonel kasaplar eşliğinde Belediye Mezbahasında kestirebilecek. İki veterinerin de hazır bulunduğu mezbahada, Arefe gününden itibaren kesim için getirilen hayvanlar sıralama sistemi ile bayram sabahı kesime alınacak. Kesim alanlarının güvenliği ve temizliği için ilgili birimlerin personelleri kesim süresince hizmet verecek. Kesim yerlerinin temizliğini sağlamak için araç ve personel tayin edilecek. Vatandaşların su ihtiyacını gidermek için belirlenen kurban kesim alanlarının su tesisatları da bağlandı. Kesim alanlarında kurbanlarını kestiren vatandaşlara ve çalışan personellere çay ve pohaça ikramı da yapılacak.

Kurban Komisyonu’nun aldığı kararlar gereği vatadaşlar, büyükbaş hayvan kesimi için 125 TL, küçükbaş hayvan kesimi için ise 25 TL ödeme yapacak. Bayram günü herhangi bir izdiham yaşanmaması için yeterli sayıda kasap da hazır bekleyecek. Dişi hayvan kestirecek kurban sahiplerinin, kurbanlıklarının gebe olmadığı ve damızlıktan düştüğüne dair veterinerden alacakları belge ile kesimlerini gerçekleştirebilecekleri de bildirildi.

Belediye tarafından alınan önlemler ve karşılanan ihtiyaçlar sayesinde vatandaşlar, kurbanlarını bu yıl da güvenli ve rahat bir şekilde  kestirebilecek.