Kucaklama Taşı Alt Geçitte Sona Yaklaşıldı

Geri

Kucaklama Taşı Alt Geçitte Sona Yaklaşıldı

14 Ekim 2022

 

Şehir içi ulaşım ağını iyileştiren Çankırı Belediyesi, Kucaklama Taşı Alt Geçit çalışmalarında sona yaklaştı. Kent trafiğine nefes aldıracak 46 milyon TL’lik alt geçit, tamamlanması ile birlikte Atatürk Bulvarı’ndan Fuar yoluna, Büyük Otel’den Yapraklı yolu güzergâhına aynı anda kesintisiz ulaşım sağlayacak. 

10 metre genişliğinde 350 metre uzunluğundaki alt geçidin fore kazık ve betonlu imalat çalışmaları tamamlandı. Altyapı hatlarının deplasesinin kalan kısımları ile alt geçitte drenaj ve dolgu çalışmaları tamamlandıktan sonra üst yapıda modern dönel kavşak yapılacak alanda asfalt çalışmaları başlayacak. Rölyef, peyzaj, sanatsal yapılar ve kavşak ile ilgili çalışmalar da yürütülecek.

Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kucaklama Taşı Alt Geçit projesini söz verdikleri gibi yakın zamanda hizmete geçireceklerini ifade etti. Esen, trafik akışının sağlanması için projenin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu tekrar hatırlatarak bölgedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından şehrin ihtiyaç duyulan alanlarında yeni trafik çözümleri ile vatandaşın beklentilerini karşılamaya devam edeceklerini söyledi.