Kucaklama Taşı Alt Geçidinin Açılışı Yapıldı

Kucaklama Taşı Alt Geçidinin Açılışı Yapıldı

18 Ağustos 2023

Çankırı Belediyesi tarafından 23 Ağustos Atatürk’ün Çankırı’ya gelişinin ve şapka inkılabının 98. yıl dönümü ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü taçlandırmak amacı ile düzenlenen 2. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali hızlı başladı. Tuz müsabakaları, sanat sokağı, kortej yürüyüşü, festival ateşinin yakılmasının ardından protokol ve vatandaşlar eşliğinde Kucaklama Taşı Alt Geçidi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Çankırı Belediyesinin son dört yılda Çankırı halkına kazandırdığı hizmetler arasından yaklaşık 56 milyonluk yatırım ile öne çıkan Kucaklama Taşı Alt Geçit Projesinin açılışı yapıldı. Ahmet Talat Onay Bulvarı’ndan Yapraklı yoluna, Atatürk Bulvarı’ndan Fuar Yolu’na kesintisiz ulaşım sağlayan alt geçit, Çankırı’nın yâran kültürünü yansıttığı dönel kavşakla da tam not aldı. Açılışın ardından Fuar Yolu boyunca uzanan Yöresel Ürünler Pazarı ile Çarşamba Pazarı alanında kurulan Sanayi Fuarı’nda yer alan stantlar ziyaret edildi.