Köprülü Kavşak Projesi İçin “ Ortak Akıl” Toplantısı

Geri

Köprülü Kavşak Projesi İçin “ Ortak Akıl” Toplantısı

24 Temmuz 2015

Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezinde Belediye teknik ekiplerince gerçekleştirilen sunumda; projenin işleyiş şekli ve avantajları anlatılarak şehre nasıl bir katkı sağlayacağı, dezavantajları ve çözüm önerilerine ilişkin konular soru cevap şeklinde yer aldı.

TCDD'nin 2017 yılında şehir içindeki tüm hemzemin geçitleri yaya ve araç trafiğine kapatma çalışması çerçevesinde TCDD’nin hazırladığı Köprülü Kavşak Projesi 1 nolu sağlık ocağı önünden yükselerek demiryolu hemzemin geçidi ile Kastamonu Caddesi ve Adnan Menderes Caddesinin üzerinden araç ve yaya trafiğini sağlayıp Karatekin Hastanesi önünde Atatürk Bulvarı’na ulaşımı sağlıyor. Özellikle mesai saatlerindeki yoğun araç trafiğini rahatlatacak olan köprülü kavşak projesinin uygulanması ile ortaya çıkabilecek sorunların da tartışıldığı toplantıda sivil toplum kuruluşları ve ilgili müdürlerin önerileri de teknik ekip tarafından değerlendirilmek üzere not edildi.

Şehri ilgilendiren konularda hep birlikte istişare ederek karar verilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, şehir içi trafik akışı ile ilgili mevcut problemleri çözmek için ekibi ile birlikte uzun süredir çalıştıklarını ifade etti. Başkan Dinç, şehrin geleceğini ortak gayretlerimizle hep birlikte hazırlıyoruz.  Şehrimiz için en iyi, en doğru ve en güzel ne ise karar verip ortak akılla hareket edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan sunumun ardından katılımcıların tamamının projenin uygulanabilirliği konusunda olumlu görüş belirttiği gözlendi.