Koltuk da Söz de Çocukların

Koltuk da Söz de Çocukların

23 Nisan 2022

Çankırı Belediyesi Başkanlık makamı çocuklara teslim edildi. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokul öğrencilerine devretti.

Koltuğu sıra ile devralan Veysel Cebeci, Metin Eren Eroğlu ve Zeynep Çoban, Belediye Başkanı olarak isteklerini söyledi. Koltuğa ilk oturan 7. Sınıf öğrencisi Veysel Cebeci, yaptığı konuşmada “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, millet egemenliğini hâkim kılmak için 1920’de TBMM’ni açmış, bugünü biz çocuklara armağan etmiştir. Bizler çok güzel bir ülkenin çocuklarıyız. Hepimize güzel, mutlu nice bayramlar diliyor, dünyada çocuklara bayram hediye eden ve bu bayramı dünya çocukları ile paylaşan tek ülke olma gururunu bizlere yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, bu ülke için canını ortaya koyan aziz şehitlerimize ve gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bizi makamında ağırlayan ve bu makamın asıl sahibi olan Belediye Başkanımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Bizler çalışkan ve dürüst olmayı, vatanımızı ve bayrağımızı korumayı siz büyüklerimizden öğreniyoruz. Bugünün çocukları yarının büyükleri olarak bu duygular ile daha çok çalışacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ev Çocuk Bayramımız kutlu olsun. ” dedi. Başkan Cebeci, daha sonra Özel Kalem Müdürüne talimatlar verdi. Daha sonra Başkanlık koltuğunu 5. sınıf öğrencisi Metin Eren Eroğlu ile 7. sınıf öğrencisi Zeynep Çoban teslim aldı.

Başkan Esen, makamların gerçek sahiplerinin çocuklar olduğunu ifade etti.