KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Çankırılı Gaziler Aracılığı ile Tüm Dünyaya Seslendi: “Dünya, Artık, Çözüme Teşvik Edilmesi Gerekenin Rumlar Olduğunu Görmeli”

Geri

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Çankırılı Gaziler Aracılığı ile Tüm Dünyaya Seslendi: “Dünya, Artık, Çözüme Teşvik Edilmesi Gerekenin Rumlar Olduğunu Görmeli”

25 Ocak 2013

Çankırı Belediyesi’nin Kıbrıs’a gönderdiği Barış Harekâtı gazilerini makamında kabul eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Çankırılı gaziler aracılığı ile tüm dünyaya seslendi.

Samimi bir sohbet havasında gerçekleşen konuşmasında Kıbrıslı Türkler ile Türkiye halkının aynı milletin insanları olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu “ Kıbrıslı Türkler, Türkiye’den asla vazgeçmeyecekler.” dedi.

Rumlarla bir anlaşma sağlanamadığının altını çizerek Kıbrıslı Türklerin haklı mücadelesini dünyanın daha net görmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu “Türkiye güçlendikçe dünya da bu gerçeği daha iyi görmeye başlamıştır. Gerçekler görüldükçe Rum’un antlaşmazlığını da anlamış olacaklar. Dünya devletleri, Rum’u antlaşmaya motive etmeye yönelik bir tavır sergilemiyor. Kıbrıslı Türklerin özgür ve huzur içinde yaşayacağı bir antlaşma istiyoruz. Dünya, artık, çözüme teşvik edilmesi gerekenin Rumlar olduğunu görmeli.” diyerek dünya devletlerine serzenişte bulundu. 

Çankırılı Kıbrıs gazileri adına konuşma yapan Çankırı Belediyesi Başkan Vekili Rafet Alemdar, KKTC’nin Türkiye’nin bir parçası olduğunu ifade ederek “Türkiye Kıbrıslı Türklerden, Kıbrıslı Türkler de Türkiye’den asla vazgeçmez.” dedi. 

Çankırı Belediyesi’nin anlamlı bir gezi düzenleyerek Çankırılı gazilere ve kendilerine 39 yıl öncesini tekrar yaşattıklarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu “Canınız avucunuzda ateşin içinde koştunuz, KKTC’nin sınırlarını çizdiniz!” diyerek Barış Harekâtı gazilerini onurlandırdı.