Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarımız Türkiye Ortalamasının Üzerinde

Geri

Kişi Başına Düşen Yeşil Alan Miktarımız Türkiye Ortalamasının Üzerinde

27 Ocak 2017


Ülkemizde kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5.14 m² iken, Çankırı’da 5.28 m² çıkarak Türkiye ortalamasının üzerinde seyretti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in 13 yılda gerçekleştirdiği “Şehircilik Hamlesi” her geçen gün yeni bir meyvesini veriyor. Dinç’in geçmişte Çankırı’ya kambur olan su ve hava kirliliğine kalıcı çözümler getiren çalışmalarının ardından Çankırı bu kez kişi başına düşen yeşil alan miktarı ile hedeflerini zorluyor.

2023 hedefi yolunda Çankırı, kariyer planlamasında karnesini “PEKİYİ”lerle dolduruyor. Türkiye'deki hava kirliliğinin boyutunu gözler önüne seren Temiz Hava Hakkı Platformu raporuna göre Türkiye’nin havası temiz tek şehri olarak kayıtlara geçen Çankırı’da kişi başına düşen yeşil alan miktarı 5.28 m²’ye çıkarak 5.14 m²’lik Türkiye ortalamasını geride bıraktı. 2004 yılında kişi başına düşen yeşil alan miktarı 3.20 m² idi.

Dinç, Çankırı’nın ilkleri yaşadığını belirterek 13 yıllık süreçte Çankırı’yı kusurlarından arındırdıklarını ve arındırmaya da devam edeceklerini vurguladı. Dinç, “Çankırı Belediyesi rekreasyon alanları ve parkların sayısında ciddi artış sağlayarak, ağaçlandırma seferberliğini istikrarlı bir şekilde devam ettirerek şehir için mucize yaratmıştır.” ifadesini kullandı.